Som grädde på moset får man SD och det borgar nog tyvärr för misslyckad segregation, menar signaturen.
Som grädde på moset får man SD och det borgar nog tyvärr för misslyckad segregation, menar signaturen.

Partierna är igång med sitt valfläsk som luktar bränt

Som grädde på moset får man SD och det borgar nog tyvärr för misslyckad segregation, menar signaturen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ja nu är partierna igång med sitt valfläsk inför valet i september. Även om den regering som funnits inte gjort så bra ifrån sig, måste man fundera på vad alternativet är. Vill man ha en regering som jagar sjuka och arbetslösa med blåslampa och låter dessa bekosta skattesänkningar för i första hand de med höga inkomster ja då ska man lägga sin röst åt höger. Som grädde på moset får man SD och det borgar nog tyvärr för ännu mer misslyckad segregation när personer som inte härstammar från Sverige ska bekämpas och helst skickas ut ur landet, vilket knappast gagnar de som är kvar.

ANNONS

När det gäller sjukvård har M tydligt visat hur det är fullt möjligt att förstöra en fungerande sjukvård och lett Region Stockholm rakt in i ett totalt misslyckande. Men Region Stockholm har pengar i överflöd men den går inte till sjukvård utan samlas på hög istället. Samtidigt har man haft mage att kritisera hur regeringen misslyckats med vårdköerna. Samma sak gäller kriminaliteten. Dagens regering har misslyckats och trots att polisen till stor del vet vilka som ligger bakom merparten av skjutningarna och de grövsta våldsbrotten så misslyckas man. Beror nog mycket på dels den tystnadskultur som finns och att det idag krävs enormt stark bevisning om våra domstolar ska avge en fällande dom. Även för personer med ett straffregister som ett ”gekåskvitto” gäller det att bevisning håller.

Sen så säger man att det inte finns plats i våra fängelser och ska de ha eget rum så blir det så. Nej, in med två våningssängar i varje cell och låt dem likt skolbarnen få äta i skift så blir det gott om plats. De är inte på semester. Kan man inte få kriminella dömda för skjutningar och våldsbrott så får man ta de för annat. Det viktigaste är att de inte rör sig fritt i samhället eftersom de inte kan hantera sådan frihet. Men en långsiktig lösning är att få stopp på rekryteringen där idag smågrabbar i 12-14-årsåldern mer eller mindre öppet säljer knark. Detta blir deras väg in i kriminaliteten. Vid 15-18 års ålder så övergår det till mord och mordförsök. Minskade anslag till fritidsverksamhet lär inte vara rätt väg.

ANNONS

Löser man dessa problem med högerpolitik. Nej, knappast oavsett vad man i en valrörelse står och lovar. Att säga att man ska förbättra sjukvården, minska kriminaliteten, öka anslagen till försvaret, förbättra skolan och samtidigt sänka skatter, minska bränsle- och elpriset är en önskelista som skulle ge huvudbry även på Nordpolen i tomtens julverkstad. När väl valet är över så lär det säkert bli så jämt i fördelningen av mandat att fram mot våren 2023 så står vi där med några avhoppade politiker som lever livet som politiska vildar och kan driva sina kärnfrågor som utpressning mot stöd till sittande regering. Även om jag inte vet vad jag ska rösta på så blir det i alla fall inte en röst åt höger. Visserligen skulle en röst åt höger gagna mig personligen , men är ett fördärv för Sverige.

Luktar blankt

ANNONS