Riksdagen valde i onsdags Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister.
Riksdagen valde i onsdags Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister. Bild: Christine Olsson/TT

Politisk sandlåda i riksdagen

Den politiska sandlådan visar sig från sist bästa sida eller ska vi kanske säga sämsta sida.

ANNONS

Statsministern gör snart vad som helst för att få vara statsminister. Politiska vildar får igenom krav för att inte fälla statsministern i omröstning. Centerpartiet driver sina krav som inte Miljöpartiet accepterar och Vänsterpartiet har äntligen slutat vara en dörrmatta åt Socialdemokraterna.

Hur en höstbudget ska gå igenom vet ingen, men statsministern säger att han avgår om han inte får igenom sin budget. Ett hot som innebär att det skulle kunna bli ett extraval framåt mars och sen ett ordinarie ett halvår senare. Kan mycket väl fungera som hot fram till ordinarie val.

Centerpartiet pratar om sin politiska mitt där man vill isolera Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna från all möjlighet att påverka.

ANNONS

Tyvärr har C inte fattat att den politiska mitten inte finns, men det dög bra att ha ett januariavtal där man var beroende av stöd av Vänsterpartiet för att få igenom sin politik. Snacka om dubbelmoral.

Så både Centerpartiet och Socialdemokraterna behöver lära dig att trolla inför nästa val, för om inget plötsligt ändras lär det bli ett helt annat läge när rösterna har räknats, och Sverigedemokraterna lär få en del att säga till om då.

Min röst ligger dock åt andra hållet, men aldrig mer Socialdemokraterna utan nu när Vänsterpartiet visar att de inte bara vill vara dörrmatta, så läggar jag gärna min röst på detta parti.

Nybliven Vänsterpartist