Politiska vildar måste avskaffas i svensk politik!

Nu är det valår och partierna tävlar om våra röster. Vi ska förhoppningsvis få fram personer som är dugliga och lämpade att representera folket.

ANNONS
|

Men det visar sig vara både si och så med lämpligheten i vår riksdag. Ledamöter hoppar av sitt parti, blir egoister och riksdagsarbetet förvandlas till sandlådekrig. Nu är regeringen kidnappad av Amineh Kakabaveh, som ställde personliga krav för att inte fälla den. Hur kan detta tillåtas? Om en person inte längre anser sig kunna representera sitt parti, ska man naturligtvis avgå och då ska man lika naturligt mista sin plats och partiet tar in en ny ledamot från "avbytarbänken".

Varför ska vi rösta över huvud taget om personer sedan kan hoppa av sitt parti - sitta kvar i riksdagen med skyhög lön - och sedan börja agera självsvåldigt utan att tänka på de som röstat in honom eller henne? Politiska vildar måste avskaffas som företeelse i svensk politik!

ANNONS

Skräckscenariot är om några medvetet skulle sätta detta i system - fyra/fem personer hoppar av. De blir vågmästare i olika frågor - då är det ett fåtal som avgör och bestämmer i riksdagen, inte 349 stycken, som vi tror när vi går till valurnorna.

Leif Olofsson

ANNONS