Preemraff måste få tillstånd att bygga ut!

Alla blir förlorare om regeringen sätter tummen ner för utbyggnaden

ANNONS

Det är viktigt att vi informerar alla hur angeläget det är för både klimatet och bygden att Preemraff får sina tillstånd att bygga ut sitt raffinaderi. Om de skulle få nej av regeringen, så skulle denna olja enbart transporteras till någon annan anläggning något ställe i världen med förmodligen mycket sämre klimatvärden. Förlorare är både Sverige med färre jobb, men också klimatet drar en nitlott.

Dessutom så har Preemraff stora planer för framtiden för att förändra och förbättra klimatproduktionen av nya bränslen. Detta i både Göteborg, Söderhamn och Gävle. Hela denna plan kan omkullkastas om Preemraff inte får fortsätta utvecklas i bland annat Lysekil, och på det sättet få in mer kapital för klimatomställningen. Just därför så är alla förlorare om regeringen sätter tummen ner för utbyggnaden.

ANNONS

Jag är också glad för att mitt parti tagit en tydlig ställning för projektet, och menar att det förutom klimataspekten också ger viktiga jobb till Sverige. Jag har också redan för 6 månaders sedan tagit upp denna fråga i riksdagsgruppen, för att få förståelse för de viktiga frågorna. Jag tänker därför på olika sätt dra mitt strå till stacken för att det skall bli ett positivt beslut.

Lars-Arne Staxäng (M)

F.d Riksdagsledamot

ANNONS