Myndigheterna borde se över reglerna för Epa-traktorer, menar skribenten.
Myndigheterna borde se över reglerna för Epa-traktorer, menar skribenten. Bild: TTELAA

Reglerna för de farliga Epa-traktorerna måste skärpas!

Epa-traktorer, A-traktorer och liknande fordon är farliga i trafiken! För det första kör de på samma vägar som annan trafik, förarna är från 15–16 år och de har inget körkort, vilket naturligtvis borde vara ett krav.

ANNONS

Det finns ett skäl till att man måste gå i körskola och både plugga teori och övningsköra, detta för att lära sig om trafikregler, vägmärken, trafikvett med mera. Ändå får dessa tonåringar framföra en sorts "bil", men mycket långsammare än vanliga bilar.

Kommer man ikapp ett sådant fordon och sikten är dålig är det ungefär som att komma ikapp en parkerad bil. Varningstriangeln bör sitta på taket, så de är lättare att upptäcka i god tid.

LÄS MER:Epa-traktorer, gap och slagsmål – här är torget som Gud glömde

Vidare verkar det vara en sport att spela "musik" så högt som möjligt i närheten av folk. Det är både störande och provocerande. Äldre människor som bor i centrum tvingas höra på eländet långt in på natten. Ofta samlas dessa ungdomar på Kungsmarken i Munkedal i många bilar – gör burnouts, slirar, sladdar, gasar och gapar. Sen kan man faktiskt undra varifrån de fått tag på all utrustning de har på sina fordon, exempelvis ljusramper? Någon som saknar sin? Kolla i centrum i Munkedal, där brukar många samlas framåt kvällen.

ANNONS

Tuffare tag behövs för att få ordning på detta problem! Kommunledningen, Polisen, Transportstyrelsen – hallå..?

B