Rimnersvallen
Rimnersvallen Bild: Andreas Carlsson

Rimnersvallenprojektet riskerar att bli ett dråpslag mot barn- och ungdomsidrotten

Det förslag till Uddevalla kommunfullmäktige om en total ombyggnad av Rimnersvallen till en kostnad av nära en kvarts miljard riskerar tyvärr att bli ett dråpslag mot barn och ungdomsidrotten.

ANNONS

På vilket sätt kan man undra? Jo, projektet kommer att ta många år att färdigställa och under projekttiden finns inga som helst åtgärder vidtagna för att framförskaffa alternativa träningsytor för friidrotten. I Uddevalla kommun finns bara Rimnersvallen för friidrott, och den ska rivas. Jämnas med marken. Att sedan bygga ett helt nytt stadion kommer att ta minst tre till fyra år.

LÄS MER:Vändningen: Kommunfullmäktige återremitterar renovering av Rimnersvallen

Vi i Hälle IF med över 400 medlemmar är en av landets ledande friidrottsklubbar, vi har haft aktiva med till OS, VM, EM, mängder av landskamper. Och detta bara i år. Vi har erövrat 125 SM guld sedan 1990, långt mer än alla övriga idrotter tillsammans i Uddevalla. Detta till trots så har vi inte kunnat få till ett möte med kommunledningen för att diskutera hur man tänker sig att vår verksamhet skall bedrivas under projekttiden. Vi kan ju inte hålla ungdomarna inomhus i fyra år? Om nu för övrigt Rimnershallen kan hållas öppen när den blir helt instängd mellan två i tid parallella byggprojekt?

ANNONS
Christian Persson Hälle IF
Christian Persson Hälle IF

När man vet behoven inom skola och socialtjänst så skäms man som idrottsledare för detta meningslösa skrytstadion som bara kommer att bli till ett problem för den aktiva idrotten. Driftskostnaderna kommer att bli skyhöga, hur skall klubbarna ha råd att hyra in sig? Samtidigt så kommer tomma betongläktare och ständigt släckta ljusmaster att påminna om ett skuldberg som framtidens kommuninvånare har att betala av via skatten.

LÄS MER:Hårda orden efter återremissen: ”Obstruerar och jävlas”

Benjamin Åberg Hälle IF
Benjamin Åberg Hälle IF

Rimnersvallen är i tämligen gott skick, den totalrenoverades så sent som 2013. Man behöver egentligen bara göra om kurvläktarna, man behöver fixa till sättningar på två banor och man behöver handikappanpassa läktaren. Detta skulle man kunna ha gjort i etapper för en bråkdel av den nu projekterade summan, samtidigt som verksamheten hade kunnat rulla på kontinuerligt.

LÄS MER:Efter arenabråket – här är nästa politiska strid på Rimnersområdet

För barn och ungdomsidrotten blir det ett dråpslag, sommaridrottsskolor och andra sommaraktiviteter blir svåra att genomföra. För skolorna blir det svårt, nästan alla skolor har sina årliga aktivitetsdagar och aktivitetsveckor på Rimnersvallen.

Christian Persson

Ordförande Hälle IF

Benjamin Åberg

Vice ordförande Hälle IF