Den formbara Barbapappafamiljen, från vänster till höger: Barbaflink, Barbazoo, Barbapappa, Barbalala, Barbastark, Barbamamma och Barbafin. Fattas på bilden: Barbaskön och Barbabok.
Den formbara Barbapappafamiljen, från vänster till höger: Barbaflink, Barbazoo, Barbapappa, Barbalala, Barbastark, Barbamamma och Barbafin. Fattas på bilden: Barbaskön och Barbabok.

S är ideologiska Barbapappor

Moderaterna: Integrationsutmaningarna har fullkomligt negligerats av regeringen

ANNONS

Replik till Socialdemokraterna 22 januari

LÄS MER:Nu kan vi jobba framåt – över blockgränserna!

De tre socialdemokratiska riksdagsledamöterna Hellman, Holmqvist och Wiking anser att Moderaterna radikaliserats och jämställer M med högerextrema rörelser som återfinns ute i Europa. Det är en pinsamt historielös jämförelse och ett nytt lågvattenmärke av S-trion.

LÄS MER:Så bra blir vår nya regering

Vi förstår dock att Socialdemokraterna vill göra allt för att flytta fokus från sina egna berg- och dalbane-svängningar de senaste åren. Socialdemokraterna kan nu närmast beskrivas som en Barbapappa. Aldrig förut har vi sett ett parti omforma sig så snabbt och så många gånger för att kunna äga makten en liten stund till. Reformer som S gick till val emot och beskrev som hot mot såväl välfärden som den svenska modellen ska man nu i regeringsställning genomföra. Makten framförallt är uppenbart melodin för S.

ANNONS

Vi Moderater står stadigt i våra liberalkonservativa värderingar och kan bara beklaga att Hellman, Holmqvist och Wiking verkar tro att de vinner sympatier genom att försöka klistra fula etiketter på oss. Att, som vi, våga tala om problem som vanligt folk upplever i form av bland annat en misslyckad integration, en ökande otrygghet och en välfärd med allt större och allvarligare brister är inte att måla upp bilder, polarisera och skrämmas. Det är att se och ta våra gemensamma samhällshällsproblem på allvar. Vi vill vrida och vända på dem i debatten för att gemensamt hitta lösningar. Det vore välkommet om Hellman, Holmqvist och Wiking istället för att sticka sina huvuden i sanden skulle vilja delta i debatten om hur samhällskontraktet kan återupprättas.

När utanförskapsområdena blir fler, även i vår del av landet och inkomstklyftorna blir djupare – är det inte då dags att lägga om politiken och börja se varje individ som fantastiska resurser med egenkraft att förändra? Vi moderater vill släppa kraften fri hos individer liksom företag och uppmuntra till klassresor oavsett var man bor och oavsett var man kommer ifrån. Då behövs en skola av världsklass som förmår att ge alla barn och unga en bra chans i livet och det krävs reformer för att knäcka utanförskapet och förbättra integrationen. Därför satsar vi moderater bland annat på språkförskola och mindre barngrupper liksom på fler vägar in på arbetsmarknaden genom utökat RUT-avdrag och möjlighet att lära sig jobbet på jobbet.

ANNONS

Vi hoppas på riktigt att Socialdemokraterna nu är ärliga i att de vill ta tag i de viktiga integrationsutmaningarna, som fullkomligt negligerades under föregående mandatperiod.

Integrationen är en av vår tids ödesfrågor och kan inte vänta! Samtidigt är vi bekymrade över att S nu återigen har svängt i migrationspolitiken. Vi moderater vill se en långsiktigt hållbar migrationspolitik som skapar förutsättningar för en lyckad integration där språk och arbete är nycklarna in i samhället. Vad vill Socialdemokraterna? Egentligen?

Johan Hultberg (M)

Ann-Sofie Alm (M)

Riksdagsledamöter för Fyrbodal