S saknar svar om migrationen

Moderaterna: För att minska jobbklyftan mellan in- och utrikesfödda behövs skärpta krav

ANNONS

Replik till Stellan Welin 23 maj

LÄS MER:Därför måste vi ha en EU-gemensam asylpolitik

I Bohusläningen den 17 maj undrade vi vilken migrationspolitik Socialdemokraterna vill ha för Sverige och ta ansvar för i våra bohuslänska kommuner. Vi ställde frågan då S gett olika och direkt motstridiga besked vad det gäller migrationspolitiken, och eftersom vi nu ser en intern strid inför öppen ridå inom S vad gäller denna för Sverige och Bohuslän oerhört viktiga fråga. Med bara 100 dagar kvar till valet tycker vi att väjarna förtjänar ett tydligt besked från S men något sådant har tyvärr inte kommit.

Den enda replik som kommit är från Stellan Welin (23/5), fullmäktigeledamot för S i Sotenäs, och han gav inte svar på frågan utan bekräftade bara splittringen inom S. Welin försöker sedan flytta fokus från migrationspolitiken till frågan om integration. Detta är frågor som intimt hänger samman. För att få en fungerande integrationspolitik behövs ordning och reda i migrationspolitiken. Ett ja är ett ja och ett nej måste också vara är ett nej. Därför är det mycket allvarligt att S och regeringen nu frångår den helt grundläggande principen och inför en speciallagstiftning för att ge en 9000 unga män som saknar asylskäl rätt att stanna i Sverige. Allvarligt är också att S saknar svar på hur det djupa utanförskap som brett ut sig över landet ska kunna pressas tillbaka och integrationen förbättras.

ANNONS

Idag är arbetslösheten nästan fem gånger så hög bland personer födda utför Europa jämfört med personer födda i Sverige. För att minska jobbklyftan mellan in- och utrikesfödda behövs skärpta krav, stärkta drivkrafter och lägre trösklar in på arbetsmarknaden. Därför föreslår vi moderater sänkt skatt för alla som arbetar, bidragstak, inträdesjobb samt språk- och integrationsplikt. Men grunden för en fungerade integration är alltså en fungerade migrationspolitik. Vi Moderater är såväl eniga som tydliga med att den behöver vara stram, genomtänkt och långsiktigt hållbar. Därför upprepar vi vår fråga – vilken migrationspolitik vill Socialdemokraterna ha för Sverige?

Johan Hultberg (M)

Riksdagsledamot

Ann-Sofie Alm (M)

Oppositionsråd i Munkedal

Carin Ramneskär (M)

Oppositionsråd i Uddevalla

Liselotte Fröjd (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Tanum

Mats Abrahamsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs

Ulf Hanstål (M)

1:a på kommunlistan i Lysekil

Anne Kolni (M)

1:a på kommunlistan i Orust

Marie Edvinsson Kristiansen (M)

1:a på kommunlistan i Strömstad