Debattörerna lovar fler poliser på gator och torg.
Debattörerna lovar fler poliser på gator och torg. Bild: Andreas Borg

Så kan Fyrbodal få fler poliser

"Att öka tryggheten i samhället är en av socialdemokratins viktigaste prioriteringar."

ANNONS

Sverige ska vara ett tryggt land för alla. Att öka tryggheten i samhället är en av socialdemokratins viktigaste prioriteringar. Det kräver ett hårt och beslutsamt arbete över lång tid, både med brottsbekämpning och med insatser för att människor inte ska dras in i kriminalitet. Det förebyggande arbetet kan nog inte understrykas.

Den enskilt viktigaste satsningen för att öka tryggheten i Sverige är fler poliser på gator och torg, och fler polisanställda som kan klara upp brott. Därför genomför regeringen den största satsningen någonsin. År 2024 ska vi ha 10 000 fler polisanställda i hela landet. Vi har byggt ut polisutbildningen så att det idag utbildas tre gånger fler poliser jämfört med under den borgerliga regeringen. Vi har sett till så det startats en polishögskola i Västsverige som ligger i Borås

ANNONS

Nu har 546 nya poliser gått till jobbet i landet för första gången efter att ha fullgjort sin utbildning. Enligt tillgänglig statistik är siffran för Västra Götalandsregionen 125 poliser och 19 i Fyrbodal. Vi vill önska alla er som påbörjar ert nya arbete varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle ni är efterlängtade. Det kommer att följas av många fler under de kommande åren. Sedan vi inledde vår offensiva satsning på polisen år 2019 är snart 3 000 fler anställda. I år förstärks Polismyndigheten med 1 100 nyutbildade poliser, vilket är den högsta siffran på 9 år.

Steg för steg, med beslutsamhet och uthållighet ska vi trycka tillbaka kriminaliteten och göra Sverige tryggare.

Jörgen Hellman, Paula Holmqvist, Mats Wiking

Socialdemokratiska riksdagsledamöter

ANNONS