Invigning av etapp 2 på Arödsdalhemmet
Invigning av etapp 2 på Arödsdalhemmet Bild: Lasse Edwartz

Säg nej till privatisering av Arödsdal

Hemtjänst och äldreboende i Ljungskile fungerar bra - varför ändra på det?

ANNONS

Jag har haft förmånen att under de sista åren av min mammas liv stifta nära bekantskap men både hemtjänsten i Ljungskile och äldreboendet Arödsdal i Ljungskile som åter öppnade sin verksamhet för 1,5 år sedan.

Jag har på nära håll sett hur fantastiskt bra arbete dessa människor utför för våra gamla. Ett extra plus måste jag ge till Arödsdals äldreboende för där tas de gamla hand om på ett fantastiskt sätt av en helt underbar och engagerad personal. Min och mina bröders mamma trivdes väldigt bra och var kvar här ända tills hon somnade in för evigt för några veckor sedan.

ANNONS

LÄS MER:Blandade känslor inför privatisering av äldrevården i Ljungskile

Jag tänker tanken att så här vill jag också ha det när jag blir gammal om jag inte dör av annan orsak innan dess.

Nu vill plötsligt kommunens socialnämnd, med Ann-Charlotte Gustavsson i spetsen, privatisera denna verksamhet!! Varför i hela fridens dar väljer ni att privatisera en verksamhet som fungerar så väl och som ändå måste betalas av kommunala pengar? Dessutom undrar jag och fler med mig hur kort minne ni egentligen har? För inte länge sedan privatiserade ni precis samma äldreboende vilket resulterade i att det privata företaget inte fick det att gå ihop och då passade ni på att lägga ner verksamheten. Är det kanske det ni räknar med nu också?

LÄS MER:Arödsdal och hemtjänsten i Ljungskile föreslås för privat regi

Alla kommunala verksamheter finansieras i grunden av en och samma kassa som kommer från våra skattepengar vare sig det är direkt eller via statliga bidrag. Ni säger att ni ska spara sex miljoner kronor på detta men det förstår ju alla att ingen privat brukare kan utföra samma jobb som dessa hårt arbetande personer inom hemtjänst och äldreomsorg gör idag för sex miljoner färre kronor! Ska ni spara sådana pengar kan ni lätt hämta hem dem bl.a. kostsamma idéer som till exempel ett temporärt badhus för 35 miljoner. Och kom nu inte och säg att det är en annan kassa.

ANNONS

Om ni blir bättre på att fördela dessa pengar så inte äldre och sjuka hela tiden blir drabbade skulle vi kunna ge dessa den vård och omsorg de är värdiga efter ett långt liv. Tänk på att vi alla blir äldre och många av oss kommer också att hamna under socialtjänstens vingar. Hur vill ni ha det när ni blir gamla?

LÄS MER:Privatisering är vare sig himmel eller helvete

Om den kommunala kassan inte går ihop så får ni väl först och främst se till att se över alla avdelningar och se på vilka sätt dessa kan effektiviseras. Det finns många andra arbeten som idag sköts av kommunalt anställda som kan läggas ut på entreprenad till effektiva företagare, men hemtjänst och äldrevård är inte bland dem!

LÄS MER:Privat äldrevård? Nej tack!

Förstör inte det som fungerar så bra! Dra tillbaka detta förslag!

Örjan Boström

Arödsdals äldreboende.