Kommunens företrädare är på väg att sabotera campingen, menar skribenten.
Kommunens företrädare är på väg att sabotera campingen, menar skribenten. Bild: Nicolina Eriksson

Säsongscampare flyr Unda camping

Kommunens företrädare är på väg att sabotera campingen, menar skribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är något som tyvärr har börjat bli en verklighet. En lönsam camping förutsätter minst 50 procent säsongscampare, en sådan gäst motsvarar 60 gästnätter. Ett stort bortfall kan därför inte ersättas med dygnscamping.

Den nuvarande arrendatorn har haft en prissättning som gjort det möjligt för pensionärer och barnfamiljer att ha råd med säsongscamping. En välgrundad uppfattning är att med en ny arrendator blir det en avsevärd kostnadsökning. Inte minst om denne ska klara kommunens fantastiska visioner för campingen.

Det kommer förmodligen att bli en camping som mer kommer att likna de som finns i närområdet, inte minst prismässigt. Då uppnår Unda säkert den nivå som en ledamot (M) i samhällsbyggnadsnämnden ansett som riktig camping. Det blir i så fall inte bara den uppfräschning som kommunens handläggare ansett lämplig.

ANNONS

Kommunens företrädare är på väg att sabotera campingen.

Campare

ANNONS