STOCKHOLM 20190508
Statsminister Stefan Löfven (S) och 
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under partiledardebatten med anledning av val till Europaparlamentet i riksdagen.
Foto: Jessica Gow / TT kod 10070
STOCKHOLM 20190508 Statsminister Stefan Löfven (S) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under partiledardebatten med anledning av val till Europaparlamentet i riksdagen. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070 Bild: Jessica Gow/TT

SD har inte lösningen på samhällets problem

Om det var bättre förr, när Socialdemokraterna styrde, då borde väl alla i SD rösta på S?

ANNONS

Svar till Max Bergsten och Martin Pettersson 30 januari

LÄS MER:Sverige i dag är en krigsliknande zon – regeringen har misslyckats

Eftersom jag är en oerfaren insändarskribent inser jag, att det jag skrev måste ha varit ensidigt, ovederhäftigt och illa formulerat, eller också med avsikt misstolkat, eftersom de båda herrarna inte tog till sig innehållet och totalt missade avsikten med min insändare den 27 januari.

LÄS MER:SD får väljare för att partiet kan vända utvecklingen till det bättre

Jag håller fullständigt med M. Bergsten om att vi har stora problem i samhället, men det var ju inte detta min insändare handlade om.

Det enda jag ville framföra var min oro över det växande främlingshatet i samhället, och vad detta kan leda till i framtiden för individer med utländsk härkomst.

ANNONS

Så vitt jag förstår, så är det SD som leder denna utveckling genom att ständigt upprepa sitt mantra, att alla problem i samhället beror på invandringen.

Inget parti är homogent, där alla har exakt samma åsikt, utan det finns alltid meningsskiljaktigheter, och ett brett spann mellan olika ståndpunkter. Se bara på alla de socialdemokrater, som är missnöjda med regeringens politik. Många går över till V, medan andra dras till SD. Två helt oförenliga partier.

Så till M. Pettersson vill jag, även om jag emellanåt säkerligen har en bjälke i mitt öga, förtydliga att jag varken anklagade SD som parti, eller samtliga SD:s sympatisörer för att framföra oförsvarbara och extrema åsikter på sociala medier.

Slutsatsen måste då bli att man avvecklar SD som parti och uppmanar sina sympatisörer att rösta på Socialdemokraterna i nästa val.

Om du läser en gång till, så ser du att jag var noga med att påpeka att det är endast ett fåtal personer, som sysslar med detta , men vi kan väl vara överens om att dessa personer finns i eller i närheten av SD.

M. Pettersson har också förhoppningar om att återskapa det trygga och sammanhållna samhälle, som vi en gång hade. Jag antar att han syftar på den tiden, när Socialdemokraterna hade egen majoritet. Slutsatsen måste då bli att man avvecklar SD som parti och uppmanar sina sympatisörer att rösta på Socialdemokraterna i nästa val.

ANNONS

Skulle däremot SD få egen majoritet i framtiden, så är jag övertygad om att människor med utländsk bakgrund, hbtq-personer och personer med avvikande politisk eller religiös uppfattning, skulle få leva i en mycket hatisk och otrygg miljö.

Eftersom miljöhotet inte kan skyllas på invandringen, så är detta ingen viktig fråga för SD. Kor, som rapar och fiser, släpper ut stora mängder växthusgas, så när någon kommer på att våra invandrare äter mycket grönsaker och således borde släppa ut en hel del växthusgaser, som påverkar vår miljö, först då kommer miljöhotet att prioriteras även av SD.

Jag önskar att samtliga personer med utländsk bakgrund kunde komma överens om att på en bestämd dag, utan förvaring stanna hemma från sina arbeten, gärna en hel vecka, men det räcker med ett dygn. Det hade blivit kaos och ett bevis på att våra invandrare har en mycket viktig funktion att fylla, för att samhället ska fungera.

SD är inte lösningen på samhällets problem, därför avslutar jag återigen med uppmaningen, vänd SD ryggen.

Lars Svensson

Uddevalla