Skribenten är besviken på Sverigedemokraternas vinnande budget i Munkedal.
Skribenten är besviken på Sverigedemokraternas vinnande budget i Munkedal.

SD:s nya budget ser ut att vara inlämnad i panik

Jag är uppvuxen i Munkedal och har hela min familj där. Jag gillar närheten till naturen, närheten till människor och möjligheterna till att ta rationella politiska beslut.

ANNONS

Har följt turerna kring budgeten och läste i dagarna att SD fått igenom sin budget i Munkedal. Jag blev nyfiken och ville se vad som stod i SD:s budget – ett dokument som faktiskt berör alla oss kommuninvånare nu.

Ja, vad ska man säga... SD:s budget är på 10 sidor totalt, 9 om man inte räknar med försättsbladet med en gammal bild som SD hade i valet 2018, som dessutom är i låg upplösning. Det är stavfel, roliga meningsbyggnader och mer som att någon i panik skrivit ihop något dagen före det ska lämnas in.

LÄS MER:SD-budget antagen efter taktisk omröstning

Jämför detta med till exempel Moderaternas och Liberalernas budget som är på 44 sidor och som med mycket detaljerade siffror, resultat- och balansräkning och prognoser skapar en bild av vad Munkedal behöver. Säga vad man vill om Moderaternas förslag eller politik som sådan, men det är i alla fall en seriös budget med seriösa förslag där man kan läsa precis hur saker skall finansieras och i förlängningen hur detta kan beröra alla oss kommuninvånare.

ANNONS

Det är faktiskt pinsamt att ett knappt färdigt dokument skall vara budget i Munkedal – grattis till alla invånare.

Hur ska en förvaltning kunna jobba utifrån en budget som saknar substans och i stället har visioner om till exempel nyetableringar, corona till trots, och där justeringar av förvaltningarnas förslag avviker mycket?

LÄS MER:SD kunde inte hålla sig till de demokratiska spelreglerna

Har SD ens lyssnat på tjänstemännen? Kul att vara tjänsteman när det ser ut så. Så går det om SD är största parti och inte har en susning om offentlig förvaltning. Då blir det som det blir.

Min känsla av SD:s budget är att det är minnesanteckningar från när två eller fler suttit vid köksbordet och diskuterat. Men något seriöst, ekonomiskt dokument som Munkedal behöver – det är det inte! (Dock kanske en bra väg att hamna på obestånd.)

En besviken Munkedalsbo

LÄS MER:Hög skatt är det enda det finns majoritet för