Självklart att restaurera Lysekilsbanan

Det är väldigt, väldigt mycket miljövänligare att frakta gods med tåg

ANNONS

Hur länge ska frågan manglas? Kom fram till ett klokt beslut, och handling. Det finns järnväg till Lysekil som slutar vid ett vackert stationshus. Det finns en djuphamn. Jag anser det är självklart att satsa på att restaurera och säkra järnvägen, för både person- och godstrafik.

Det är väldigt, väldigt mycket miljövänligare att frakta gods med tåg och vidare med fartyg, än med långtradare på vägarna. Som det är nu känns det som om vart fjärde fordon på vägen är en långtradare. Det vore härligt att kunna sätta sig på tåget i Lysekil och åka iväg, till exempelvis Göteborg eller via Strömstad till Norge, vilket också är på gång. Detta ligger verkligen i tiden. Så mycket säkrare också att åka tåg, än åka buss eller att köra bil mitt i all stressig trafik.

ANNONS

Men det ena behöver inte utesluta det andra. Men visst är det så att det är betydligt mer avstressande och lugnt med tåget. Man bara åker, utan att behöva tänka på filbyten, köer, tider att passa som man inte riktigt kan styra över, stress, dessa eviga långtradare, rondeller, ha koll på alla skyltar, alltid vara beredd på att det kan springa ut ett djur, hur andra trafikanter kör och så vidare

Det är mindre trångt att sitta med datorn eller plugga på tåget om man behöver det. Eller koppla bort, koppla av, sova om man behöver det. Eller bara njuta av landskapet man åker igenom. Jag hoppas så mycket att denna vision blir verklighet!

B