Självklart med bad för rehab i Uddevalla

Annelie Högberg (S): Vad gör majoriteten för att det nya badet ska bli tillgängligt för alla?

ANNONS

Replik till insändaren Funktionsvarierade behöver bada 21 januari

LÄS MER:Funktionsvarierade behöver ett bad i Uddevalla

De av oss som har funktionsvariationer, oavsett hur vi funkar, ska ha rätt till ett badhus på samma villkor som alla andra medborgare i vår kommun. Vi vet att idag står många personer i vårt samhälle utanför den möjligheten, där man blir tvingad att söka sig till andra kommuner och grannländer för att få uppleva ett bad där man kan känna sig fri, träna, leka och slappna av.

Så här ska det inte vara. Tillgängligheten för personer med funktionsvariationer fanns med i Socialdemokraternas förslag i byggandet av det nya badhuset i centrum, det var en prioriterad grupp för oss. Vi hade med rehab-bassäng med höj och sänkbar botten, hiss till vattenrutschbanan, omklädningsrum med hjälpmedel och möjlighet för assistenter arbeta avskilt, tillgång till badets alla delar för att kunna besöka badet alla dagar och timmar i veckan på samma villkor som alla andra medborgare.

ANNONS

Ekonomin var inget hinder för oss i detta arbete. Vi var i slutet av projekteringen där dessa delar var inkluderade och beräknade enligt plan vara klara med ett tillgängligt badhus 2022.

Tyvärr revs detta pågående arbete upp av Uddevallapartiet, MP, SD, L, M, KD och C.

De nya planera är en SM-arena på Rimnersområdet. Vi har inte hört ett enda ord om tillgängligheten för medborgare i Uddevalla med funktionsvariationer i den nya inriktningen på simhallen.

Så frågan återstår:

Hur blir det nya badet?

Annelie Högberg (S)

2:e vice ordförande kultur- och fritidsnämnden Uddevalla