Hamas ledare Ismail Haniyeh, debattören till höger.
Hamas ledare Ismail Haniyeh, debattören till höger.

Sluta stödja Hamas och Fatah

Hur kommer det sig att den svenska staten tycker att det är okej att stödja dessa organisationer med pengar?

ANNONS

Sverige är en av de största europeiska givarna av bistånd till Palestina. Det svenska stödet syftar främst till att främja ett demokratiskt palestinskt statsbyggande. Men resultaten visar sig att det är inte alls vad biståndet går till.

År 2014 erkände Sverige Palestina som en stat och är en av de topp fem-länderna som bidrar mest bistånd till området. År 2014 omfattade det totala biståndet 800 miljoner kronor och 2015-2018 runt 1,5 miljard kronor. Även inom EU har man sedan 1994 skänkt över 50 miljarder kronor till Palestinska myndigheten.

Palestina styrs av bland annat partier och organisationer som Fatah och Hamas vilka båda två är terroriststämplade av EU, USA och andra länder. De sprider antisemitistisk propaganda och hat mot judar. Det är var det svenska biståndet till Palestina går till, hatpropaganda och terrorism. Palestina skjuter ständigt raketer mot israeliska civila, bygger terrortunnlar, knivattacker och flygande drakar som innehåller explosiva ämnen. Allt för att skapa terror och för att mörda oskyldiga israeliska civila. Det är uppenbart att det svenska biståndet inte går till infrastruktur och resurser för att hjälpa folket som bor i Palestina, utan till terror och mord.

ANNONS

Hur kommer det sig att den svenska staten tycker att det är okej att stödja dessa organisationer med pengar? Visst, tanken är att biståndet skall gå till att hjälpa det palestinska folket. Men det funkar inte på det viset ifall man tar och skickar pengarna till den korrupta myndigheten. Palestiniernas fiende är ej Israel, israeler eller judar. Deras riktiga fiende är deras korrupta ledare och organisationer som tar hälften av biståndet i sina egna fickor och bygger herrgårdar för sig själva medan befolkningen själva svälter och lider av fattigdom.

Vi bör därför upphöra med biståndet till Palestina på grund av dessa anledningar och försöka fokusera på andra sätt att hjälpa den Palestinska befolkningen, att hjälpa till med demokratiprocessen och upphöra med den antisemitiska propagandan som Palestinska myndigheter sprider. Detta kan även hjälpa en hel del med självaste konflikten i sin helhet.

Magne de Bruycker

Medlem i MUF Uddevalla

ANNONS