Nu får det räcka Magdalena Andersson, låt oss svenskar spara våra redan skattade pengar, skriver Mathilda Sténhoff (M).
Nu får det räcka Magdalena Andersson, låt oss svenskar spara våra redan skattade pengar, skriver Mathilda Sténhoff (M). Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Sluta ta mina småpengar

Under ett antal veckor har vi fått läsa om hur Socialdemokraternas idé gällande skattehöjning på ISK-konton.

ANNONS

Höjd skatt för den som jobbar. Höjd skatt för den som har ett hus eller bostadsrätt. Höjd skatt för den som sparar. Mer pengar till den som inte jobbar. Hur går detta ihop?

Socialdemokraterna tittar på en skattehöjning, medan Moderaterna vill sänka skatten ytterligare på ISK-konton med en miljard kronor.

Jag och många fler som bor i detta land vill kunna spara enkelt och förmånligt. Förslaget som Socialdemokraterna har presenterat handlar om pengar som människor redan har skattat för en gång. Man har jobbat, man har slitit och man sparar varje månad, vilket bör uppmuntras i stället för att straffas.

ANNONS
Mathilda Stenhoff (M)
Mathilda Stenhoff (M)

Genom att försvåra för människor att spara pengar kommer detta påverka den ungdom som sparar till sin första kontantinsats, den ensamstående förälder som försöker spara undan till sitt barn och även till dem som försöker spara sig en pension. Detta drabbar över två miljoner svenskar.

Nu får det räcka Magdalena Andersson, låt oss svenskar spara våra redan skattade pengar.

Mathilda Sténhoff

aktiv Moderat i Uddevalla