Som tur är fungerar akutsjukvården skapligt men...

Vem jag ska rösta på i år? Inget av de partier som förstört svensk sjukvård, menar skribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Två exempel som fortfarande pågår. Ringer privat vårdcentral och få komma dit dagen efter. Konstaterar ryggbesvär varför man skickar remiss till privat röntgen i Göteborg. Fjorton dagar senare röntgen i Göteborg vars resultat skickas till Näl för bedömning.

Veckorna går, månaderna går. Samtal till ortopeden på Näl som förklarar att man har en kö på 8-9 månader. Vårdgarantin då, frågar vi försynt. Jo, vi kan skicka en blankett till er om ni vill att vårdgarantin ska gälla. Ringer efter två veckor och undrar om någon remiss har gått iväg. Tyvärr har de som handlägger remisser semester så vi får ge oss till tåls. Ringer idag efter fyra månader och får besked att i slutet av september kommer en remiss skickas till ryggexpert i Göteborg för bedömning. Om de bedömer att en operation ska ske så börjar väl vårdcirkusen igen.

ANNONS

Blir remitterad av hjärtmottagningen på Näl för skiktröntgen som de önskar ska ske inom två månader. Får ett brev från röntgen som planerar att röntga mellan juni och juli. Inget händer och nu är vi nästan i september. Ringer och får besked att det kan dröja upp till ett halvår till. Får besked att vårdgarantin inte gäller röntgen.

Om jag vill kan de skicka remissen från hjärtmottagningen till privat företag i Göteborg. Så klart jag vill och varför har man inte gjort det med en gång? De lovar faxa remissen idag.

Fortsättning följer om man lever då. Vem jag ska rösta på i år? Inget av de partier som förstört svensk sjukvård, sett till att vi eldar olja för att få ström och låter folk skjuta ihjäl varandra på lekplatser och varuhus.

Staffan Cronholm

före detta kommunalråd

ANNONS