Sorgebarnet Fridhem i Uddevalla ser bara ovårdat ut

Det är roligt att se hur mycket omsorg det läggs på att göra Uddevalla centrum fint.

ANNONS

Det är en fröjd att njuta av alla vårplanteringar och se hur arbetet växer fram med att snygga upp gator och torg.

Jag bor på norra Helenedal och går nästan dagligen över Fridhem antingen på väg till Dalabergs centrum eller för att komma ut på någon av mina skogsrundor. Jag tänker att det är ledsamt att se ett så fint område stå och förfalla. Tidigare fanns här såväl tennisbanor som fotbollsplaner. På den stora grusplanen spelades ofta brännboll så här i skolavslutningstider.

Nu ser hela området bara ovårdat ut. När vi på söndagskvällen passerade området slog det mig att det skulle vara ett utmärkt ställe för kolonilotter. Jag tror att det skulle uppskattas av många av hyresgästerna på Dalaberg och Hovhult. När nu Uddevallahem arbetar med utemiljöerna i dessa områden skulle det också kunna bidra till att hålla områdena mellan husen fria från de "gerillaodlingar" man kan se.

ANNONS

Ett koloniområde med odlingar av blommor och nyttoväxter skulle helt klart bidra till att göra Fridhem till ett fantastiskt område att vara på. Om man sedan iordningställde några ytor för barnen, kanske en frisbeegolfbana och några gräsplaner för lek, vore det perfekt. Ett förslag till dem det berör.

Inga Lill Josefsson

ANNONS