Det mest troliga med en ny regering är väl att det fortsätter som det varit, det vill säga många kockar och dålig soppa, menar skribenten.
Det mest troliga med en ny regering är väl att det fortsätter som det varit, det vill säga många kockar och dålig soppa, menar skribenten. Bild: Lasse Edwartz

Spänd väntan

Det mest troliga med en ny regering är väl att det fortsätter som det varit, det vill säga många kockar och dålig soppa, menar skribenten.

ANNONS

Ja, valet är över och arbetet med att bilda en borgerlig regering är startat. Vi väntar spänt på saker man redan i valrörelsen lovade. Exempelvis var man redan överens om en sänkning på bränslepriset med 4–5 kronor/litern och KD ville gå ännu längre och sänka dieseln med 9 kronor/litern. Man var överens om snabb kompensation för det höga elpriset så inga hushåll eller företag skulle drabbas. Ny kärnkraft skulle byggas rekordsnabbt, men vi förstår nog alla att det knappast kommer finnas något nytt kärnkraftverk inom de närmaste tio åren. Men det låter ju bra.

Det kommer ju nu att finnas ett antal riksdagsledamöter från Bohuslän och några av er har ju tidigare uttryckt avsaknad av satsning på Bohusbanan. Nu har ni verkligen chansen att göra det till er kärnfråga och övergå till att bli politiska vildar och endast driva en satsning på Bohusbanan som krav för att stödja regeringen i deras kärnfrågor. Naturligtvis tvingas då regeringen satsa på Bohusbanan eftersom ni annars inte stödjer deras politik med att jaga de arbetslösa och sjuka samt att jaga bort många av de människor som håller landet flytande.

ANNONS

Nya regeringen kan anställa 50 000 nya poliser, men det hade ändå inte löst kriminaliteten och dessutom omöjligt att utbilda så många. Se istället till att poliser i yttre tjänst ägnar sig åt uppgifter som polisen bör göra. Låt vaktbolag köra berusade personer till fyllecell/häkte, låt vaktbolag köra hem förvirrade personer till bostäder eller boende. Är onödigt att använda poliser till detta. Utöka utbildning för väktare så dessa kan utföra sådana uppdrag eller anställ personer med enklare utbildning till polisen och låt dessa utföra detta. Finns mängder med arbetsuppgifter som dagens poliser gör som kan utföras utan en polisutbildning. Men i landet Sverige där det finns väldigt mycket läkare har vi tydligen valt ett upplägg där vi ligger i botten när det gäller hur många patienter dessa träffar. Vi belastar dem istället med administrativa uppgifter, så det är väl naturligt att även poliser inte får fokusera på huvudsysslor.

Det mest troliga med en ny regering är väl att det fortsätter som det varit, det vill säga många kockar och dålig soppa. Och interna stridigheter och KU anmälningar från oppositionen.

Van med brutna vallöften

ANNONS