Här kan vi ha ett äldreboende, föreslår skribenten.
Här kan vi ha ett äldreboende, föreslår skribenten. Bild: Annika Fredberg

Stadshuset i Uddevalla kan bli ett bra äldreboende

Vi får ofta höra om brister för våra äldre invånare. De som nekas boende på våra äldreboenden och får klara sig hemma trots sjukdom eller behov av hjälp. Vi blir fler och fler i samhället, och även äldre och äldre. Varför inte göra om Uddevallas nuvarande stadshus till ett boende för våra äldre?

ANNONS

Om det renoveras skulle det ge plats till många av våra äldre invånare. Det skulle kunna bli många lägenheter/avdelningar och även trevliga matsalar där de kan samlas och umgås. Det skulle finnas utrymme för salar till aktivitet och trevliga stunder för hyresgästerna. De erbjuds också fin utsikt över Uddevalla hamn.

Att göra om vårt nuvarande stadshus till äldreboende hade också bidragit till fler jobb i kommunen. Jobb till vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetssamordnare, kockar och lokalvårdare hade blivit fler.

Parkeringshus finns på plats och kollektivtrafik finns nära till hands. Vill man inte ta buss är det några minuters promenad in till centrum.

ANNONS

Låt oss inte glömma våra äldre. De har byggt upp det vi lever i idag och ska aldrig behöva nekas bostad på grund av platsbrist.

Undersköterska i Uddevalla Kommun