Vissa bussar är så fulla att många resenärer tvingas stå i gången, utan möjlighet att hålla avstånd till varandra, skriver insändarskribenten.
Vissa bussar är så fulla att många resenärer tvingas stå i gången, utan möjlighet att hålla avstånd till varandra, skriver insändarskribenten. Bild: Andreas Olsson

Svårt att hålla avstånd – sätt in fler bussar

Undertecknad reser ofta med stadsbussarna i Uddevalla, vanligen med linje 2, Hovhult-Kampenhof-Torp och vice versa. Vissa av linjens turer under förmiddagar och eftermiddagar körs med så många passagerare att de flesta får åka stående, utan någon som helst möjlighet att ”hålla avstånd” till varandra med anledning av trängsel.

ANNONS

Jag tycker att man nu, under den pågående coronapandemin, borde sätta in extrabussar på avgångar och sträckor med oacceptabelt många resenärer.

Regeringen lär ha avsatt tre miljarder kronor för att kompensera de regionala kollektivtrafikmyndigheterna under coronapandemin. Skulle möjligen en liten smula av detta belopp kunna tillfalla stadsbussarnas trafikering i Uddevalla så att några extrabussar kan sättas in på en del turer?

Bussresenär