Bombdådet på Östermalm har förmodligen koppling till narkotikaaffärer, har flera medier rapporterat.
Bombdådet på Östermalm har förmodligen koppling till narkotikaaffärer, har flera medier rapporterat. Bild: Anders Wiklund/TT

Sverige i dag är en krigsliknande zon – regeringen har misslyckats

SD varnade för de konsekvenser som dagens och även gårdagens politik har fått

ANNONS

Replik till Lars Svensson 27 januari

LÄS MER:Därför ska du inte rösta på Sverigedemokraterna

Jag läste Lars Svenssons inlägg i Bohusläningen. Något av det mest ensidiga, för att inte säga ovederhäftiga inlägg jag läst på länge! Lars Svensson vill inte lösa krisen i Sverige utan endast kritisera Sverigedemokraterna (SD).

Det enda Lars Svensson återkommer till hela tiden är att Sverigedemokraterna är ett parti med rötter i det och det och det. SD har många mycket bra idéer om hur landet ska skötas speciellt när det gäller invandring. SD varnade för de konsekvenser som dagens och även gårdagens politik har fått, men det säger han inget om. Inte heller hur alla de problem vi har idag skall lösas inom rimlig tid.

ANNONS

LÄS MER:SD får väljare för att partiet kan vända utvecklingen till det bättre

Regeringen säger att man ska höja straffen, vad hjälper det när endast tio procent av många allvarliga brott klaras upp!

Vi har i Sverige så mycket sprängningar och mord att det skulle kunna jämföras med en krigsliknande zon!

Jag kommer ihåg för 20 år sedan då de etablerade partierna inte ville ta i Vänsterpartiet (som då hette Vänsterpartiet Kommunisterna) med tång och hänvisade till förtryck och diktatur. Nu är det bland annat Vänterpartiet (V) som inte vill samarbeta med SD – om V:s egen bakgrund talar självklart inte Jonas Sjöstedt.

Lars Svensson klagar på SD men säger inget om den nuvarande regeringens totalt misslyckade politik på många områden: sprängningar, mord, övrig gängkriminalitet och som delvis finansieras med narkotikahantering. Därtill kommer sjukvård i kris, skolan och polisens dåliga resurser.

Nej, Lars Svensson, det är du som behöver tänka om, det börjar redan att bli försent – mycket har redan gått för långt.

Max Bergsten

Uddevalla