Sverigedemokraterna har knappt behövt driva valrörelse

Den har vänstern med socialdemokraterna, centern, miljöpartiet och kommunisterna gjort åt sverigedemokraterna, menar skribenten.

ANNONS

Förståsigpåare beskriver valet 2022 som ett val där Sverige aldrig varit mer splittrat. Då har man glömt klasskampen, den som långt in på 90-talet innebar att arbetare röstade vänster och tjänstemän höger.

Under 2000-talet har politiken kretsat kring sverigedemokraterna. Ond mot god. Sverigedemokraterna fångade den folkopinion i främst invandringsfrågor som saknade stöd hos de etablerade partierna. Utan folkligt stöd brukar det bli problem.

Nu är en femtedel av väljarna synliga. Fattas bara. Isoleringstaktiken har misslyckats, vilket många insåg för länge sedan, och de politiskt korrekta vägrade acceptera.

Sverigedemokraterna har knappt behövt driva valrörelse. Den har vänstern med socialdemokraterna, centern, miljöpartiet och kommunisterna gjort åt sverigedemokraterna.

ANNONS

När politikens uppfattning om verkligheten inte överensstämmer med väljarnas kan man inte bli förvånad över resultatet.

För övrigt är det bara att konstatera att vänstern har svårt att inse att den saknar folkligt stöd och därför vevar om alla katastrofer som folkviljan medför. Vad anser vänstern vara alternativet till demokrati?

Roger Johansson (L)

Uddevalla

ANNONS