Tacksam mot USA och är Natovän

Replik på "Håll Sverige neutralt"

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Jan Hermansson menar du att Sverige är neutralt, nej långt därifrån. Vi har ett mycket nära samarbete med Nato, USA och övriga västvärlden. Det krigiska Ryssland har vi helt rätt brutit med totalt.

Några exempel ur historien: Baltstaterna har blivit kuvade under Sverige, Tsarryssland och det förtryckande kommunistiska Sovjet, många länder i Östeuropa blev också kvar bakom järnridån under Sovjets terror 1991. Efter 46 år av förtryck blev länderna fria. Hyser dessa länder en vänskap med Ryssland? Nej definitivt inte alla vill tillhöra det fria Västeuropa. Missunnar du Baltstaterna sin nyvunna frihet inom Nato mot sin tidigare förtryckare?

ANNONS

Ja i Finland vet man vem som hotar landets frihet, det är definitivt inte Nato och västvärlden. Nu står det neutrala Ukraina helt ensamma mot den ryska terrorn. Om landet hade tillhört Nato hade Putin anfallit då? Nej inte enligt mig. Om mördaren Putin kastar lystna blickar på det forna ryska Finland och kanske i fortsättningen vårt Sverige står dessa fredliga länder helt ensamma då? Ja enligt dig. Vi ska tydligen tacka nej från hjälp av Nato och USAs hjälp kan vi vara utan. Ja då blir våra länder till grus och aska som nu i Ukraina.

En fråga: Tycker du att det var fel av USA att gå in i andra världskriget och därmed rädda världen från nazismen? Jag är enormt tacksam mot USA och är en stor USA och Natovän.

Bengt Larsson

Smögen

ANNONS