För det första, hur kan ni tänka er att exploatera Fyrberget?, frågar signaturen.
För det första, hur kan ni tänka er att exploatera Fyrberget?, frågar signaturen. Bild: Niclas Jonasson

Till alla ansvariga tjänstemän och politiker i Lysekil

För det första, hur kan ni tänka er att exploatera Fyrberget?, frågar signaturen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Som åretruntboende på Skaftö är vi oerhört besvikna på Lysekil. För det första, hur kan ni tänka er att exploatera Fyrberget? Den fantastiska miljön som detta område utgör, både sommar och vinter vill ni göra till ett bostadsområde för cirka 250 bostäder. Detta betyder att de absolut flesta bostäder kommer gå till sommarboende.Räkna att det blir tre personer i varje bostad under sommarmånaderna (lågt räknat) var har ni tänkt att alla dessa människor ska bada och båtplatser finns i dagsläget inte ens för åretruntboende. Denna exploatering gör ett djupt sår i Skaftös fantastiska och unika natur och dessa värden är oåterkalleliga om er plan blir verklighet.

ANNONS

För det andra undrar vi varför äldreboende på Skaftö är så kontroversiellt. Vi har talat med flera som besöker sina anhöriga på det nya boendet utanför Lysekil, har ni tänkt på hur det är för en grundsundsbo utan bil och med rollator att först ta bussen till färjan Carl Wilhelmsson och sedan en ny busstur. Hur ofta tror ni anhöriga kan hälsa på sina nära och kära. Många är otroligt ledsna för ert agerande. Vore bra om partierna tydligt visar sin hållning i dessa frågor.

Åretruntboende och skattebetalare på Skaftö

ANNONS