Uddevalla kommun gör det otryggt för barnen

Nu har det blivit fel igen! Ett barn har blivit hemskickat och varit själv hemma i flera timmar, menar signaturen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är många familjer som har barn på Uddevallas kommunala förskola och skola där närvarosystemet heter Edlevo. Ett system som har bland de sämsta betyg som går att hitta. Det får betyg F av mig.

Nu har det blivit fel igen! Ett barn har blivit hemskickat och varit själv hemma i flera timmar. Har man barn på fritids är det säkert fler än jag och min fru som låtit dem promenera hem själva ibland för att familjen kan mötas upp hemma. Men våra arbetstider kan ibland ändras samma dag. Då kan man behöva ändra i barnens schema med kort varsel, men det kan man inte som förälder i Edlevoappen.

ANNONS

Det tycks också vara så att stressad personal på fritids inte alltid hinner med att gå in och ändra i schemat eller meddela kollegor om ändring om man skickar ett sms till dem med kort varsel. För de tycks inte kunna ändra i telefonappen alls utan måste alltid öppna upp en dator. Och vips så skickas barn hem fel då meddelande inte når all personal eller glöms bort.

Detta tycks alltså vara anledningen att barn emellanåt blir hemskickade på fel tider och kan bli själva hemma i flera timmar. Varför ser det ut på detta viset?

Jag har frågat, men det kan väl ändå inte stämma att det är kommunens förskolekontor som styr låsningen av barnens schema samma dag på fritids?

Jag uppfattar det i så fall som en okunskap eller ovilja från förskolekontoret att föräldrar ska kunna ändra tider efter sitt ändrade arbetsschema samma dag på ett tryggt och säkert sätt, vilket drabbar skolans verksamhet, fritids och dess barn på ett oacceptabelt sätt.

Korrekt uppfattat? Jag kräver omedelbar åtgärd i systemet alternativt ta tillbaka det gamla eller så måste vi som låtit våra barn gå eller ta bussen hem från fritids sluta med det och alltid hämta på fritids med mer biltrafik utanför skolan och längre vistelsetider som följd.

ANNONS

En pappa

ANNONS