Ett höghastighetståg i Kina.
”I Kina går det ett höghastighetståg mellan Shanghai centrum och stadens flygplats. Sträckan är 3 mil och hela resan tar 7 minuter”, skriver insändarskribenten. Bild: AP/STR

Uteslutet att ett höghastighetståg stannar i Håby

Jag läser i tidningen att några av Munkedals politiker återigen har börjat med sina dagdrömmar.

ANNONS

LÄS MER:Supertåget som kan blåsa liv i Håby

Förra gången var det ett stort köpcentrum som skulle etableras i Håby och som inte blev av. Likadant gick det med logistikcentret som var tänkt att byggas strax norr om Håby. Att lägga ett stort handelsområde så nära Torps köpcentrum var ju från början dömt att misslyckas.

Nu sätter man sitt hopp till att en höghastighetsbana mellan Oslo och Göteborg skulle vara ett lyft för bygden och tror till och med att tåget ska stanna i Håby vilket naturligtvis är helt absurt.

I Kina går det ett höghastighetståg mellan Shanghai centrum och stadens flygplats. Sträckan är 3 mil och hela resan tar 7 minuter. Start- och inbromsningstiden är tillsammans 6 minuter vilket betyder att topphastigheten 430 km/tim endast uppnås i 1 minut.

ANNONS

LÄS MER:Tanum har mest att vinna på Skagerrakbanan

Eftersom Uddevalla är huvudorten i Bohuslän är det givet att ett stopp ska göras där, och med tanke på att avståndet mellan Uddevalla och Håby bara är strax över 2 mil säger det sig ju självt att ett stopp i Håby är uteslutet.

Så man kan fråga sig vilket lyft det skulle vara för Håby att se ett tåg rusa förbi några gånger om dagen.

F.d. kommuninnevånare

LÄS MER:Dalslandskritik mot höghastighetståg genom Bohuslän