Ljungskile centrum.
Ljungskile centrum. Bild: Bengt Öberg

Utveckla Ljungskilegården gemensamt

Det skulle också kunna vara en mötesplats för våra ungdomar, funderar debattörer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

För några månader sen bjöd Centerpartiet in föreningsalliansen och engagerade i Kulturens hus, Ljungskile till ett möte där vi ville diskutera utvecklingspotentialen för Ljungskilegården. Ljungskilegården är ett outnyttjat smycke i vår annars så idérika fina ort. Ska man fånga Ljungskileandan så ska vi hitta rätt verksamheter för Ljungskilegården gemensamt.

Vi som parti ville ändå lyfta frågan då vi själva gått och funderat på vad som skulle kunna inrymmas i huset. Vi går bland annat till val på att öka samhällsservicen i våra mindre tätorter, och med det menar vi att tjänstepersoner från samhällsbyggnad, gata park, bygglov, skola och omsorg ska finnas på plats någon gång i månaden för att lyssna av läget och bistå med sin kunskap. Ljungskilegården som består av flertal olika lokaler skulle kunna inrymma detta. Vi har också idéer om en utomhusscen och mobil utställningslokal för alla våra konstnärliga talanger som finns i vårt område.

ANNONS

Det skulle också kunna vara en mötesplats för våra ungdomar. Det viktiga är dock att göra detta i samverkan med berörda. Vi behöver utveckla ett mötes och kulturcentrum i Ljungskile, där ung som äldre ska känna vara en naturlig plats att komma till.

Vi i Centerpartiet kan tänka oss ett IOP, idéburet offentligt partnerskapsavtal eller en finansierad bygdepeng/medborgarbudget för utveckling och renovering av Ljungskilegården. Frågorna löser vi gemensamt och förhoppningsvis önskar fler partier att göra gemensam sak med oss för Ljungskilebornas bästa.

Camilla Johansson C Ljungskile, Anita Olsson C Ljungskile, Torun Elgebäck C Ljungskile, Pernilla Hallberg C Ljungskile, Per Öfverman C Ljungskile

ANNONS