Här ska det byggas. Henåns Ängar planeras i området mellan Bagarevägens förskola och nya vårdhuset i Henån.
Här ska det byggas. Henåns Ängar planeras i området mellan Bagarevägens förskola och nya vårdhuset i Henån. Bild: Fastighetsbyrån

Utveckling på Orust, ja tack!

Det ska alltid vara möjligt att bygga ett hus på landet, skriver företrädare för S, M och L på Orust.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik till Jan-Olof Göransson (C)

LÄS MER:”Bygglov åt alla” gäller inte i Moderaternas Orust

Majoriteten på Orust ( Moderaterna, Socialdemokraterna och Liberalerna) vill utveckla Orust, för oss är det självklart att människor ska ha möjlighet att bo där man önskar. Men som politiker måste man kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det finns en jättestor brist på lägenheter i Orust kommun, framför allt hyreslägenheter. Vi ser att efterfrågan och behovet kommer från pensionärer, unga och människor mitt i livet som har separerat och behöver boende nära sina barn. Därför vill vi se till att det byggs i våra samhällen, eftersom efterfrågan är sådan.

Ett av våra största folkhälsoproblem är ensamhet, vi tror att detta kan var en del i att lösa delar av problemet framför allt för våra äldre. Detta skapar flyttkedjor, äldre som nu bor i sina hus på landet men som önskar att flytta in till samhällena kan då lämna sina hus och göra det möjligt för barnfamiljer att flytta till ett hus på landet. På så sätt får vi fler som flyttar till Orust men även fler som får möjlighet att bo på landsbygden.

ANNONS

Det ska alltid vara möjligt att bygga ett hus på landet, i närheten där man vuxit upp eller där man spenderade sina somrar som liten. Vi har inte infört något förbud mot detta och kommer aldrig att göra det heller.

Vi tror på möjligheternas Orust.

Anders Arnell

Moderaterna Orust

Veronica Almroth

Liberalerna Orust

Catharina Bråkenhielm

Socialdemokraterna Orust

ANNONS