”Jag har i regionstyrelsen lyft ett så kallat initiativärende där jag föreslår att regionstyrelsen lyfter ut ambulansverksamheten från sjukhusen. Därigenom kan totalt 136 miljoner frigöras till sjukhusen”, skriver Heikki Klaavuniemi (SD).
”Jag har i regionstyrelsen lyft ett så kallat initiativärende där jag föreslår att regionstyrelsen lyfter ut ambulansverksamheten från sjukhusen. Därigenom kan totalt 136 miljoner frigöras till sjukhusen”, skriver Heikki Klaavuniemi (SD). Bild: Stefan Bennhage

Vad sägs om att SD, S och V slår ihop våra krafter i nämnden?

Elise Norberg-Pilhem (V) anser jag vara en mycket duktig politiker som jag trivs att diskutera och även överlägga om politiska sakfrågor ihop med. Vi är långt ifrån alltid överens när vi drar de stora penselstrecken men uppskattningen finns där.

ANNONS

Svar till Elise Norberg-Pilhem (V)

LÄS MER:Vi är de enda som varit emot nedskärningar

Däremot uppskattar jag inte hennes debattartikel då den är grovt missvisande när hon försöker föra någon form av alternativ sanning där SD ingenting gör mot nedskärningarna.

Jag betackar mig för att bli jämförd med twittraren Trump, jag har varken Twitter (som jag använder flitigt), retweetat hans inlägg eller egenskapen att kabla ut åsikter utan belägg. Nej, varken min eller mitt partis politiska gärning är på något sätt kopplat till ett stöd för honom. Däremot kan vi vara så pass ärliga med att säga att vi är ideologiskt närmare hans parti som han företräder än Bidens parti. Nog om USA-valet, varken du eller jag hade rösträtt.

ANNONS

Nu till dina andra argument:

SD (jag) röstade nej till ditt förslag om att återremittera vårdöverenskommelseförslaget för 2021. Det stämmer mycket riktigt att jag gjorde det. En återremiss hade inte förändrat något, HSN-Norra har inga mer pengar att tillföra på grund av de inte fått tillräcklig uppräkning av regionfullmäktige.

Men jag röstade heller inte för vårdöverenskommelsen, jag reserverade mig och jag ska hjälpa dig att komma ihåg vad man kunde läsa;

"I den vårdöverenskommelse 2021 som är framlagd för styrelsen i NU-sjukvården att godkänna så är ambulansverksamheten återigen underfinansierad.

Ambulansverksamheten är i vårdöverenskommelsen ersatt med cirka 200 miljoner, men den faktiska kostnaden är snarare cirka 265 miljoner. Det innebär att beställningen är underfinansierad med 65 miljoner”.

LÄS MER:Grönblå ledningens tack till vårdpersonal: Du får sparken

Och jag har inte nöjt mig där, jag har i regionstyrelsen lyft ett så kallat initiativärende där jag föreslår att regionstyrelsen lyfter ut ambulansverksamheten från sjukhusen. Därigenom kan totalt 136 miljoner frigöras till sjukhusen. Miljoner som sjukhusen behöver för att slippa göra anpassningar och ge värdefull personal sparken. Regionstyrelsen ville ha betänketid och kommer hantera frågan vid nästkommande regionstyrelsemöte eller möjligen vid första mötet i januari.

Du hänvisar till Vänsterpartiets budgetförslag som ger mer till sjukvården, jag kan lika gärna göra det också. SD ger mer. S också.

ANNONS

Och gissa vad? SD, S och V är större en den styrande minoriteten!

Vad sägs om att vi slår våra krafter ihop någon gång? Kommer V återigen lägga ner sina röster om SD är beredda att driva igenom S budgetförslag efter det att vårt har fallit i kontrapropositionen? Ni har lagt ner dem förr och mycket skulle överraska mig om ni är beredda att göra verkstad av er politik.

Var god och överraska oss gärna.

Heikki Klaavuniemi

regionråd (SD)