Unga människor borde inte gå i pridetåg eftersom pridefestivaler spär på könsosäkerheten, anser insändarskribenten Jan-Åke Karlsson.
Unga människor borde inte gå i pridetåg eftersom pridefestivaler spär på könsosäkerheten, anser insändarskribenten Jan-Åke Karlsson. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Våga vägra pridefestivaler

Vissa föräldrar döper inte sina barn. Man vill inte utsätta barnen för påverkan till kristen tro. De måste själva få ta ställning när de blir äldre och förstår vad det handlar om.

ANNONS

Detta tycks inte gälla HBTQ-propaganda och deltagande i förföriska pridefestivaler. Små barn, som inte har en aning om vad saken rör sig om, går med i pridetåg och viftar med regnbågsflaggor.

Massmedia driver en medveten kampanj för att alla ska tycka att HBTQ-livet är rätt och naturligt. Skolor påtvingar elever HBTQ-tänket. Alla ska gilla det, annars är man kärlekslös. Det är ren hjärntvätt.

I denna förvirrade tid krävs mod för att inte gå med i pridetåg, inte hissa prideflaggor och inte sponsra prideparader. Det skulle självklart vara förbjudet att använda skattepengar till pride-evenemang.

Unga människor måste varnas för att delta i pridefirande. Aldrig tidigare har barns och tonåringars osäkerhet kring könsidentitet varit så stor. Pridefestivaler späder på denna osäkerhet och förlänger kön för byte av underliv. Det är bättre att anlita psykiatriker och psykologer än kirurger i denna vilsenhet. Ungdomliga känslosvall och tankesvängningar brukar lägga sig.

ANNONS

Alla människor är lika mycket värda. Det kan man framhäva och betona utan att gå i pridetåg. Att hänvisa till Jesus är nog. Jesus dog och uppstod för att ge alla möjlighet till ett rikt andligt och evigt liv. Deltagande i pridetåg upphöjer och förhärligar HBTQ-livet och den omoral, som RFSL och RFSU förespråkar. Man kan visa kärlek till medmänniskor utan att godkänna deras livsstil. Det gäller att skilja på sak och person.

Snart är det omöjligt att få en prästtjänst om man inte viger samkönade par. Det är lika illa och orimligt som att man inte kan bli barnmorska, om man inte medverkar till att ta livet av små barn.

Kyrkan ska inte delta i världens utförsåkning och inte efterapa tidsandan. Kyrkan måste tillbaka till bibeln och bekännelsen för att vara ljus och salt för människorna. Ingen enda ska behöva kallas homofob för att man hävdar att äktenskapet är till för en man och en kvinna. Bibeln och naturens ordning talar tydligt om detta.

De stora katolska och ortodoxa kyrkofamiljerna håller fast vid den klassiska äktenskapsuppfattningen. Kanske den lilla lutherska kyrkan har något att lära?

Jan-Åke Karlsson

Präst, Brastad