”Den största anledningen till att vi vill vaccinera dig är för din egen skull”, skriver Lena Stroud, vaccinationssamordnare på NU-sjukvården.
”Den största anledningen till att vi vill vaccinera dig är för din egen skull”, skriver Lena Stroud, vaccinationssamordnare på NU-sjukvården. Bild: Johan Nilsson/TT

Vänta helst inte med att vaccinera dig

NU-sjukvården svarar signaturen "Utfattig multisjuk pensionär" om vaccination.

ANNONS

LÄS MER:Jag vill inte åka över 20 mil för att få vaccin

Vad skönt att vårt brev med erbjudande om vaccination har nått fram till dig! NU-sjukvården erbjuder just nu vaccination mot covid-19 till dig som är äldre än 65 år och patient i någon av de medicinska riskgrupper som följs på sjukhusets specialistmottagningar. Vaccination är den enskilt största möjligheten att lindra följderna av pandemin och bidra till att färre människor blir allvarligt sjuka.

Jag har stor förståelse för att du upplever att du har för långt att åka för att ta din spruta hos oss. Vaccination mot covid-19 är frivillig och ett erbjudande till dig från oss men jag vill ändå uppmana dig att tänka över ditt beslut att vänta med vaccinationen tills i höst. Den största anledningen till att vi vill vaccinera dig är för din egen skull. Som multisjuk och äldre än 65 år löper du nämligen ökad risk att drabbas av svår sjukdom vid covid-19-infektion.

ANNONS

LÄS MER:Sjukhusen börjar vaccinera mot covid-19

I NU-sjukvården står över 200 personer redo att vaccinera dig och andra prioriterade invånare. Här finns gott om erfarenhet, kunskap och medicinsk utrustning att hantera även eventuella komplikationer av vaccination. För att underlätta transporten till och från vaccinationsmottagningen har vi ordnat parkeringsplatser i nära anslutning till entrén. Precis som vi skriver i brevet du har fått, har dessutom du som är äldre än 70 år och/eller tillhör en medicinsk riskgrupp rätt till sjukresetaxi till och från vaccinationen. På vaccinationsmottagningen får du självklart hjälp med intyget som du behöver för att få ersättning.

Om du ändå känner att resan till vaccinationsmottagningen på Uddevalla sjukhus är för lång så kommer din vårdcentral att erbjuda dig vaccination inom kort. Till vårdcentralen kallas listade i åldersordning, där de allra äldsta går först. Exakt när vårdcentralen kan erbjuda dig vaccination kan vi inte svara på men du kommer inte att behöva vänta tills i höst.

Med det sagt, välkommen att ringa och boka din tid om du ändrar dig!

Lena Stroud

vaccinationssamordnare NU-sjukvården

LÄS MER:En miljon vaccindoser i veckan från och med juni