Bovallstrand i Sotenäs.
Bovallstrand i Sotenäs. Bild: Lasse Edwartz

Världens bästa plats skall bevaras – och badplatsen säkras

Ännu en gång går S till personangrepp, man svarar inte på några av de frågor jag ställt.

ANNONS

Svar till Birgitta Albertsson (S) med flera 12 maj

LÄS MER:En av Bohusläns finaste platser måste vara värd att bevara

Den gamla sossegruppen håller sig till sin röda tråd av personangrepp och okunskap.

Jag har hela tiden citerat Bengt Gustafsson som såg ett behov av lägenheter i Bovallstrand 1952. Jag tror inte jag behöver upprepa citatet igen. Att ni fortfarande inte kan skilja företagen AB Bengt Gustafssons snickerifabrik och Sotenäs Trä AB i Bovallstrand som hade helt olika huvudmän, visar att ni är dåligt insatta och ägnar er åt rent tyckande.

Det första hyreshuset byggdes av ByggJal runt 1967, Sotenäs trä fick enligt hörsägen aldrig förfrågan. Det andra hyreshuset byggdes av Sotenäs Trä runt 1973 till väsentligt lägre pris, vilket gav en rejäl besparing åt kommunen.

ANNONS

Badplatsen blir med den nya detaljplanen bevarad precis som alla vill. Badplatsen består av en badstege vid en klippa som helt exkluderar rörelsehindrade och en 25 meter bred, för rörelsehindrade svårtillgänglig strand.

LÄS MER:Socialdemokraterna fortsätter fara med osanning

Eventuella föroreningar är noga dokumenterat och säkerställt, halterna är hanterbara och ett litet problem som exploatören har helt för avsikt att sanera.

Jag vet att Britt Wall och Vivianne Gustafsson har tagit del av testamentet i år, så där krävs inga vidare kommentarer.

Att S står för att motarbeta utvecklingen i norra delen av kommunen är ju bra att ni bekräftar, för de som vill behålla skola och service även i framtiden så är ju uppenbart S inget som helst val.

Mikael Andersson

Moderat entreprenör med brinnande intresse för samhället