Amerikanska stridsflygplan i silhuett.
”De västmakter som klagar på detta är själva inte dåliga på att flytta militära styrkor. Långt utanför sina gränser”, skriver Johnny Kristoffersen. Bild: Petr David Josek

Västmakterna ska inte kasta sten i glashus

Ryssland flyttar sina militära styrkor. Innanför Rysslands gränser.

ANNONS

De västmakter som klagar på detta är själva inte dåliga på att flytta militära styrkor. Långt utanför sina gränser. USA och Storbritannien ända till Irak 2003 på grund av irakiskt innehav av massförstörelsevapen som Irak inte innehade.

Förflyttningar inom Ryssland däremot innefattar även Krimhalvön. Som blev rysk som en följd av segern i det rysk-turkiska kriget 1768–1774. Krim var alltså ryskt i sisådär 200 år innan Chrusjtjov 1954 gav(!) Krim till Ukraina. Som om Löfven skulle ge Jämtland till Norge. Men Krim genomförde som sig bör en folkomröstning. Det skulle nog jämtlänningarna också ha krävt. En klar majoritet av invånarna röstade för integrering i Ryska federationen! ”Den ensidigt utlysta folkomröstningen har fördömts”.

ANNONS

Sverige brukar också utlysa folkomröstningar ensidigt. Har något land vägrat godkänna svenska val- eller folkomröstningsresultat? Putin?

Johnny Kristoffersen

Lysekil