Varför är det viktigare med buss från Torp än med tåg från centrala Uddevalla? undrar Christer Wilhelmsson.
Varför är det viktigare med buss från Torp än med tåg från centrala Uddevalla? undrar Christer Wilhelmsson. Bild: Lasse Edwartz

Västtrafik ett bussbolag

På Torp finns en informationskylt från Västtrafik med texten ”Resa grönare - Ta bussen till Gbg," vilket betyder Göteborg.

ANNONS

Det råder inget tvivel om att Västtrafik är ett bussbolag och inte ett länstrafikbolag. Varför annonseras det inte på Uddevalla Central "Ta tåget till Göteborg”? Varför är det viktigare med buss från Torp än med tåg från centrala Uddevalla?

Det går tåg till Strömstad varannan timme på somrarna, ändå lägger man in i reseplaneraren att man ska åka från Göteborg till Strömstad med buss linje 841 till Torp där byta till linje 871.

Där är bytestiden enligt reseplaneraren fem minuter, vilket förmodligen inte stämmer. Det ska låta bra med kort restid. Många resenärer är sällan resenärer och har frågor att ställa, vilket gör att uppehållet i praktiken är längre .

ANNONS

Folk har med bagage som ska flyttas från en buss till en annan buss vilket tar tid. Vidare kan man fråga sig om det är lämpligt nu när coronan härjar att folk sitter intill varandra. Dessutom är det inget stort utrymme att röra sig på.

Samtidigt säger bland andra Västtrafik att man ska hålla avstånd. Tala om dubbelmoral

En annan fråga är om det är lämpligt just nu att flera personer använder den trånga toaletten som finns på bussarna.

Man gör vad som helst för att inte marknadsföra tåget. Visserligen är tåget med i reseplaneraren, som är betydligt bekvämare. Där kan man sprida ut sig och det är större toaletter.

Folk som jobbar på tåg, spårvagnar och båtar är tydligen inte lika mycket värda som de som kör buss.

Christer Wilhelmsson