STOCKHOLM 20180126
Pensionär med plånbok och sedlar
Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060
STOCKHOLM 20180126 Pensionär med plånbok och sedlar Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Vem ska betala för alla dessa saker?

Vad är nästa krav? Gratis mobiltelefon?

ANNONS

Nu har jag läst ett antal insändare på kort tid, där några vill att samhället ska stå för ännu mer kostnader än den gör idag..

Någon tycker att det är en klass och hälsofråga att inte alla har råd med att köpa ett gymkort för att träna och riskerar att bli sjuk i förtid. Vad är det för fel på att träna i naturen och menar insändaren att staten ska betala ett gymkort för alla medborgare ? Börja först med att räkna på den kostnaden!

LÄS MER:Träning ska inte vara en klassfråga

Någon annan tycker att man ska få gratis glasögon upp till 24 år likt man idag har gratis tandvård, mer ska mer ha tydligen! Vore nog toppen för någon 23-åring med ett heltidsjobb att få gratis glasögon i dessa tider med nedskärningar i vården och så vidare. När jag gjorde lumpen fick man glasögon att använda på grund av risk att förstöra sina egna, visserligen var de enormt fula men tjänade sitt syfte. Undrar om dagens ungdomar skulle bära dom.

ANNONS

LÄS MER:Glasögon är alldeles för dyra!

Nästa som tycker något är hårresande att läsa är att staten borde betala ett busskort för alla upp till 24 år för att man ska kunna träffa sina kamrater utan att bli socialt isolerad.. Vad är det för fel på människor som måste åka buss eller bil vart dom än ska, om man inte har något handikapp så går det utmärkt att gå eller cykla. Man tror snart inte att det är sant hur denna generation har blivit bortskämda och ska ha allting utan några skyldigheter. Detta är bara början på hur vård/skola och övrig välfärd kommer att demonteras på grund av att Sverige ska betala för allt och alla.

Väntar på att någon tycker att det är en rättighet för alla att ha den senaste mobiltelefonen som staten ska betala!

Fattigpensionär