Från showen med Brats Carnival Uddevalla.
Från showen med Brats Carnival Uddevalla.

Vi behöver en plattform för att kunna visa allt som finns

Uddevallasonen Andreas T Olsson uttrycker det så bra ”Det är inte vi som bär kulturen det är kulturen som bär oss”, menar signaturen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på ”Kultur – vi har mer än du tror!”.

Du har så rätt Vilmer Jendevi – det finns så mycket kultur att se och uppleva i Uddevalla. Precis som du påpekar är det stora problemet att hitta dit. Vi kulturföreningar träffas några gånger om året tillsammans med Kultur och fritid på Uddevalla kommun och detta kommer alltid upp. Vi borde ha en plattform där man kan se allt vad som händer utan att behöva leta.

Kultur är en viktig del av allas våra liv. Uddevallasonen Andreas T Olsson uttrycker det så bra ”Det är inte vi som bär kulturen det är kulturen som bär oss”. Uddevalla riksteaterförening har under året 2022 erbjudit de framstående skådespelare som du nämner men också ren show av det australiensiska kompaniet Brats Carnival, barnföreställningen Catch you later med ett belgiskt cirkuskompani och Jam Ladies som tolkar Marie Fredrikssons låtskatt.

ANNONS

Beträffande annonsering håller vi i Uddevalla Riksteaterförening oss till de tillåtna platser som finns i kommunen för affischering. Många av de kommersiella arrangörernas affischer du ser på stan är uppsatta på ställen där det inte är tillåtet, till exempel på plåtskåp och senast till och med ett bankfönster, och det kan vi absolut inte ge oss in på. Tillåtna platser att affischera på är väldigt få i kommunen, endast pelaren vid Kampenhof. Övriga platser att affischera på måste vi fråga om lov för.

Däremot är vi aktiva på Facebook, Instagram och har annonser i Bohusläningen. Går du på biblioteken i kommunen finns affischer uppsatta, på Wienerkonditoriet på Kungsgatan, i de affärer som har en anslagstavla för allmänheten och på Bohusläns museum, som även är återförsäljare av våra biljetter. Föreningen arbetar hela tiden för att nå och locka publik till våra föreställningar.

2023 firar Riksteaterföreningen 90-årsjubileum nationellt och i Uddevalla bildades samma år en lokalförening vilket innebär att även vi firar 90 år vilket vi är i startgroparna att planera firande inför.

Styrelsen för Uddevalla Riksteaterförening

ANNONS