"När det kommer till avgörandet kring vad som är en nödvändig resa eller inte krävs ett personligt ansvarstagande", skriver Alice Roman Dadisho från Västtrafik.
"När det kommer till avgörandet kring vad som är en nödvändig resa eller inte krävs ett personligt ansvarstagande", skriver Alice Roman Dadisho från Västtrafik. Bild: Karl af Geijerstam

Vi ber resenärer att inte resa i onödan

Det krävs personligt ansvar för att avgöra vad som är en nödvändig resa.

ANNONS

Svar till 70 plussare

LÄS MER:Gå inte på krogen och stoppa nattbussarna!

Tack för att du delar med dig av dina tankar kring nattrafik med kollektivtrafiken. Det stämmer att vi under dessa tider ber våra resenärer att inte resa i onödan och utgå från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Det är vårt allas gemensamma intresse att minska smittspridningen i samhället, när det kommer till avgörandet kring vad som är en nödvändig resa eller inte krävs ett personligt ansvarstagande.

Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion och vårt uppdrag är att hålla i gång den så långt det är möjligt. Det följer också Folkhälsomyndighetens råd gällande kollektivtrafiken, där vi uppmanas fortsätta köra så mycket trafik som vi kan för att undvika trängsel och minska smittspridningen.

ANNONS

Gällande våra tidtabeller har vi inte dragit in trafik under vissa tider på dygnet, utan kollektivtrafiken kör som vanligt och möjligheten att resa finns fortfarande kvar för de som behöver det. Det kan till exempel handla om sjukvårdspersonal eller personer i andra samhällsviktiga funktioner som behöver resa till och från jobbet, detta även nattetid.

Har du andra synpunkter på vår trafik är du varmt välkommen att kontakta Västtrafiks kundservice via vår hemsida, på vår Facebooksida, eller genom att ringa till oss på telefonnummer 0771-41 43 00.

Alice Roman Dadisho

Västtrafik