Thomas Aebeloe är kritisk till en artikel i Bohusläningen.
Thomas Aebeloe är kritisk till en artikel i Bohusläningen. Bild: Kenneth Eriksson

Vi delar inte den mörka bilden av norr

Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem: Bohusläningen speglar inte verkligheten

ANNONS

Vi på Uddevallahem är stolta och glada när vi tar oss an det största renoveringsprogrammet i Uddevallahems historia. Det gör vi också med kunden för våra ögon och med ett stort socialt anslag i hela projektet.

Bohusläningens artikel den 6 november speglar inte på något sätt verkligheten eller sanningen. Jag är dessutom övertygad att de boende på norr inte känner igen sig i beskrivningen.

LÄS MER:Svartkontrakt, skadedjur och misär – social renovering ska lyfta utsatt område

Vi vet att majoriteten av de boende är vanliga familjer som försöker få saker att gå runt. De har drömmar och mål. Precis som du och jag och alla andra i detta land. I min stillhet undrar jag varför Bohusläningen så kategoriskt väljer att måla upp denna mörka bild av norr, när vi och de som bor där har en annan bild än den som beskrivs.

ANNONS

Som allmännyttigt bostadsföretag har vi ett stort ansvar för vårt agerande i nutid, men även för framtiden. Min förhoppning är att också Bohusläningen kan komma till insikt att tillsammans måste skapa vår framtid. Ingen annan har det ansvaret och ingen annan kommer ta det ansvaret.

Jag är stolt över att vara vd och jobba på Uddevallahem och jag är stolt över mina engagerade kollegor som jag vet att kan bidra till en positiv förändring, med eller utan Bohuslängen.

Thomas Aebeloe

vd Bostadsstiftelsen Uddevallahem

Svar direkt:

Bohusläningen har i reportaget som publicerades den 6 november utgått från uppgifterna som du har gett under intervjun och där det tydligt framgår problem med bland annat svarthyror och mögel. I reportaget beskriver vi samtidigt också ert arbete för att förbättra detta. Du anklagar oss för att fara med osanning och fabricera uppgifter – detta stämmer naturligtvis inte.

Jag tror också att man måste påminnas om att vi har olika roller i det här sammanhanget. Vår uppgift är inte att tillsammans med det kommunala bostadsbolaget sprida en positiv bild utan våra uppdrag skiljer sig här. Bohusläningens uppgift är att bevaka ert arbete och lyfta upp både det som fungerar och inte fungerar – vilket jag anser är precis det vi har gjort i det här fallet. Därtill har du också innan publicering läst reportaget och fått gehör för de synpunkter du framförde.

ANNONS

Till sist är jag glad att du och dina kollegor är stolta över det arbete som ni gör, men i det här fallet är det ni som tillsammans med Uddevallas politiker får leda arbetet, utan Bohusläningen.

Rasmus Lundgren

Nyhetschef

LÄS MER:Rätt att renovera Dalaberg