"Årets tillväxt satsar vi i första hand i yttre tjänst för att möta allmänhetens behov av en mer synlig polis", skriver Lars Eckerdal, polisområdeschef.
"Årets tillväxt satsar vi i första hand i yttre tjänst för att möta allmänhetens behov av en mer synlig polis", skriver Lars Eckerdal, polisområdeschef. Bild: Johan Nilsson/TT

Vi hade också önskat större satsningar på polisen

Polismyndigheten garanterar att vi gör en värdering av varje brott och händelse. Vi beklagar din upplevelse och känsla av att vi inte räckt till.

ANNONS

Svar till Sven-Arne Thorstensson

LÄS MER:Att anmäla ett brott är att hamna i polisens svarta hål

Vi delar din bild att vi behöver bli fler anställda inom svensk polis, inte minst i den yttre miljön när det gäller synlighet och att utreda brott. Sedan omorganisationen 2015 har vi dock kontinuerligt blivit fler. I Fyrbodal har vi i dag cirka 50 fler anställda än för fem år sedan. Merparten arbetar i kärnverksamheten med att förebygga och utreda brott. Årets tillväxt satsar vi också i första hand i yttre tjänst för att möta allmänhetens behov av en mer synlig polis.

När det gäller utredningsarbetet går generellt fler ärenden till åklagare i dag än tidigare. Vi arbetar också ständigt med att utveckla våra metoder för att bli effektivare i brottsbekämpningen.

ANNONS

Den politiska ambitionen är att polisen ska växa. Effekterna av de politiska beslut som fattats kommer vi att se framöver. De satsningar som görs på svensk polis är efterlängtade men från polisens sida önskar vi att de varit större.

Hoppas att detta kan ge en bild av vår verksamhet i dag. Du är välkommen att höra av dig till mig för en fortsatt dialog.

Lars Eckerdal

polisområdeschef i Fyrbodal

ANNONS