Fossildrivna bilar måste bli ett minne blott.
Fossildrivna bilar måste bli ett minne blott. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Vi har arbetat för klimatet i 40 år

Vi har läst Uddevallapensionärens insändare och vill gärna ge svar. Att ha ett öra mot invånare är för oss som miljöpartistiska politiker viktigt.

ANNONS

Replik till Uddevallapensionären, 13 september

LÄS MER:Låt oss slippa Miljöpartiet i kommande val

Miljöpartiet går till val på att skärpa klimatmålen. Sedan vi grundades 1981 har vi kämpat för klimat och miljö. Vad många såg som orealistiskt och världsfrånvänt då, är idag självklarheter.

Tina Ehn (MP)
Tina Ehn (MP) Bild: Pressbild

Alla länders insatser för att motarbeta klimatförändringarna är viktiga. Om alla levde som vi i Sverige skulle vi behöva cirka 4 planeter - något som vem som helst kan förstå är orimligt och genererar stor skada på miljö och klimat. I regering har vi tagit många stora och viktiga kliv för att bromsa klimatförändringarna. Vi kräver en koldioxidbudget som trappar ner våra utsläpp och gör att vi kan uppnå Parisavtalet. Vi ställer om industrin och skapar där en möjlighet till att motverka klimatkrisen och skapa framtidens jobb.

ANNONS
Emma Nohrén (MP)
Emma Nohrén (MP) Bild: Pressbild

Vi vet att det finns människor som är beroende av sina bilar, men det är ohållbart att fortsätta tillverka och sälja bilar som drivs med fossila bränsle.

Vi har fört en politik för klimatet i 40 år och vi kommer göra det i minst 40 år till - Sverige har ett enda klimatparti, det är Miljöpartiet de gröna.

Tina Ehn (MP)

landsbygdsambassadör

Emma Nohrén (MP)

ordförande Miljöpartiet de gröna Västra Götaland

ANNONS