Scanraff från havet
Scanraff från havet Bild: Lasse Edwartz

Vi vill inte ha mer miljöförstöring

En utbyggnad av raffinaderiet skulle självklart göra ännu mer skada på natur och för människor.

ANNONS

Preem Lysekil, med många anställda, ligger på södra sidan av Brofjorden, det är sant, det ligger där det ligger. Sant är även att Härnäset ligger på Brofjordens norra sida vilket man inte kan bortse ifrån, hur gärna man än vill blunda för detta, det ligger där det ligger. Det är ett område med naturreservat som ingår i Natura 2000. Norra Bohusläns unika kustområde ska enligt lag bevaras, alltså norr om Brofjorden. (hänvisning till Länsstyrelsens värdebeskrivning av ett nationallandskap den "obrutna kusten")

Om man på Brofjordens södra sida släpper ut miljöfarliga ämnen, så självklart kommer det att påverka stora delar av norra Bohuslän. En utbyggnad av raffinaderiet skulle självklart göra ännu mer skada på natur och för människor. Det räcker nu, vi vill inte ha mer miljöförstöring från Preem.

ANNONS

Utländskt ägande av raffinaderiet har jag inget problem med, men om man i vinstintresse förstör Bohusläns unika natur och riskerar människors hälsa så ser jag ett problem. Det var väl minskade utsläpp av koldioxid vi skall ha i Sverige, inte att öka på koldioxidutsläppen.

Närboende