Ingalill Sundhage chefredaktör Bohusläningen
Ingalill Sundhage chefredaktör Bohusläningen Bild: Lasse Edwartz

Fler och fler läser våra lokala nyheter digitalt

Lokala nyheter är angelägna och viktiga för invånarna. Det vet vi som jobbat med lokal journalistik. Och detta oavsett om man bor i Ankarsrum utanför Västervik, Ljung i Herrljunga eller i Colin Nutleys Änglagårds hemtrakter utanför Ulricehamn.

ANNONS

För även om papperstidningen fortsätter att tappa mark, överger inte läsarna oss. Istället blir dom digitala och väljer nån av våra digitala kanaler, sajten eller e-tidning, där den sistnämnda är på stor frammarsch. Det visar en undersökning som har Nordicom från Göteborgs Universitet som avsändare.

Vilken glädje detta är för oss som jobbar på tidningar och levererar nyheter till er läsare. Just det faktum att det är innehållet som räknas. Och det är ju inte så konstigt, har vi inga nyheter är det heller inte meningsfullt att dela ut en papperstidning.

Jag vet att det finns läsare som tycker att tjatet om digitala kanaler är jobbigt och vill ha sin papperstidning, punkt. Allt handlar om vana och vanor är svåra att bryta. Roger till exempel ställde sig frågande till varför e-tidningen publiceras redan kl 21 dagen före. Onödigt var hans första reaktion, samtidigt blev nyfikenheten alltför stor så det gick inte att stå emot. Nu läser han alltid e-tidningen dagen före utgivningsdag.

ANNONS

Ett annat exempel är Rutger i Färgelanda. Genom åren har vi snackats vid Rutger och jag och orsaken till våra samtal har alltid varit brister i distributionen. I veckan berättade Rutger att han blivit digital. Han är numera läsare av e-tidningen och tycker det fungerar väl. Nej, som papperstidningen är det inte, men det funkar rätt bra att ta del av nyheter från Bohuslän och Dalsland via e-tidningen, konstaterar han.

”Man lär sig och vänjer sig” som Rutger sa, nåt som jag är den förste att instämma i. Ny teknik är inte självklar men om valet är nyheter eller inte nyheter alls, är beslutet lätt för mig; så klart jag måste veta vad som händer i min kommun.

När Laila Vestlie och jag gästade Kville i samband med deras kulturvecka blev vi också varse att fler och fler gör som Rutger och Roger och väljer e-tidningen. Man må älska sin papperstidning, men utvecklingen är digital - vem går till banken med sina räkningar i dag till exempel. Och då gäller det att gilla läget hänga på.

Så, kära läsare, pröva att skapa ett konto hos oss så du kan läsa våra nyheter på våra digitala kanaler, du kan också ta del av rörliga inlägg eller söka i arkivet efter nåt du vill ta del av igen eller har missat. E-tidningen har mycket att erbjuda!

ANNONS

Trevlig helg!

ANNONS