Ny på jobbet!

Uddevallaborna har överraskat mig med sin öppenhet, vänlighet och sitt stöd.

ANNONS
|

Att börja ett nytt jobb i en ny stad kan vara nervöst, stressigt, omtumlande, jobbigt och… alldeles, alldeles underbart! Jag fick i tisdags två nya arbetsplatser i två olika städer som chefredaktör för Bohusläningen och Strömstads tidning, två tidningar med supervassa redaktioner. Det ett uppdrag som jag är väldigt glad och stolt över! Min journalistiska bana inledde jag på lokaltidningen Östran i min födelsestad Kalmar, där jobbade jag i ett drygt decennium (och hoppade faktiskt dessutom in där som nyhetschef i somras). Däremellan har jag varit i tjugo år på Allas, de sista tolv åren som chefredaktör. Kanske någon veckotidningsläsare rent av känner igen mig därifrån?

ANNONS

Jag började min jobbvecka med att stega in på Bohusläningens redaktion i Uddevalla och möttes av en varm och välkomnande nyfikenhet. Avgående chefredaktören Ingalill Sundhage stannar och stöttar mig fram till årsskiftet, så jag hinner suga in lite av hennes stora kunskap om tidningarna och läsekretsen, det är jag mycket tacksam för.

LÄS MER:Nya chefredaktören vill komma närmare läsarna

Uddevallaborna har överraskat mig med sin öppenhet, vänlighet och sitt stöd. Även bokstavligt talat! Det var ju som bekant ishalka i tisdags och jag och en man, som berättade att han hade Parkinsons sjukdom, greppade tag i varandra på den glatta isbanan på Kungsgatan och lotsade varandra till en trygg hamn, i detta fall en välsandad trottoar, där vi kunde hämta både andan och balansen.

LÄS MER:Tack för de här tio åren!

I torsdags satte jag för första gången ned i min fot i Strömstad, denna betagande stad! Jag möttes av solsken och råkalla vindar från Skagerrak, men också samma öppna och varma mottagande från redaktionen på Strömstads tidning och Strömstadsborna. Bohuslän har inte bara storslagen natur, det klappar många generösa hjärtan här.

Vad händer då med tidningarna i framtiden i allmänhet och med Bohusläningen och Strömstads tidning i synnerhet? Fler väljer bort papperstidningen för den digitala e-tidningen eller hemsidorna. Men innehållet håller samma höga journalistiska kvalitet oavsett vilken plattform vi publicerar på. De digitala nyheterna blir ju av förklarliga skäl snabba, medan papperstidningen snarare blir en sammanfattning av gårdagens händelser. Oavsett vilken form du väljer hoppas jag att du vill vara med och forma framtidens nyhetsbevakning – en tidning är ingenting utan sina läsare. Jag vill veta vad du vill att vi skriva om och gräva i och jag hoppas på att du tipsar oss om stort och smått. Och du – så säg gärna hej om du får syn på mig på gatan i just din hemort, så kan vi snacka lite tidning!

ANNONS

ANNONS