Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att göra i Uddevalla på jullovet

Snart är julen och vinterlovet här och du får äntligen lite tid över till familjen. Letar du efter något roligt att hitta på? Här listar vi de bästa tipsen för ett roligt jullov i Uddevalla!

Har du också längtat sedan semestern i somras? Äntligen är vinterlovet här och kanske har du tagit ut några extra semesterdagar för att vara mer med familjen. Jul- och nyårsfirande är givna fasta punkter men innan och efter kan det finnas tid till fler aktiviteter.

Här är några tips på hur du kan förgylla jullovsdagarna i Uddevalla

Åka skidor

Ta med er picknick och ge er ut i längdspåret! Vid kallt väder och snö anläggs flera skidspår runt om i kommunen. Några populära val är Herrestadsfjället och Norra Fjället, men du kan besöka uddevalla.se för att se aktuell spårstatus. Flera slingor har också elljus, så att ni kan fortsätta åka efter mörkrets inbrott.

Walkesborgsbadet

Är det trist väder ska man inte underskatta lite skönt inomhusbad! Öva simning med barnen och våga på er några hopp från trampolinen. Badet har också en cafeteria om man vill ta sig en fika efter badet.

Åka skridskor

Förutom ishallen Fridhemshallen spolar kommunen – så länge vädret tillåter – flera utomhusisar för skridskoåkning. Uppe i Aktivitetsparken finns en rund bana med läktare, kvällsbelysning och läcker utsikt över Byfjorden. Ner mot Skeppsviken finns också en ännu större bana, där man spolar en fotbollsplan till isbana. Det finns även en uppe på Kurveröd, på en asfaltsplan intill tennisbanan.

Nordens Ark

Sugen på en liten utflykt? Djurparken Nordens Ark ligger bara dryga halvtimmen bort och har extra aktiviteter under jullovet. Det är dessutom större chans att se djuren på vintern! När höstlöven fallit är det lättare att se dem genom växtligheten, och många djur är mer aktiva när temperaturen är mildare.

Stellas Lekland

Ännu ett tips om vädret sviker och ni vill hålla er inomhus. Stellas Lekland har studsmattor, rutschkanor, hängbroar och bollhav och passar allt från små barn till lite äldre. Det finns också en restaurang som serverar allt från tacos och hamburgare till pannkakor.

Så får du ekonomin att gå ihop under vinterlovet

Även om det finns mycket kul att göra gratis under vinterlovet i Uddevalla kan vissa saker kosta en rejäl slant om man ska få med hela familjen.

Dessutom tillkommer julklappar samt nyårsfirande och att ta ett lån för att få december att gå ihop är mänskligt. Se då till att du får så låg ränta som möjligt!

Via Sambla skickas din låneansökan ut till flera banker samtidigt vilket garanterar dig den lägsta räntan du kan få. Samtidigt tas bara en UC – och tjänsten är helt kostnadsfri.