Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Världen
2020-08-03

Fredspristagaren John Hume död

Den nordirländske fredspristagaren och politikern John Hume har avlidit. 1998 tilldelades han tillsammans med unionistledaren David Trimble Nobels fredspris för sin roll i de nordirländska fredsförhandlingarna som ledde fram till långfredagsavtalet. Hume var då ledare för de katolskt dominerade socialdemokratiska SDLP, en post han hade innehaft sedan 1979.
Världen
2020-08-03

Affärer och fabriker i Melbourne stänger

Den australiska delstaten Victoria inför nya restriktioner i och omkring Melbourne i ett försök att hejda spridningen av coronaviruset, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews. Affärer som inte är samhällsviktiga hålls stängda, begränsningar införs på byggarbetsplatser och stora fabriker lägger ned produktionen de närmaste sex veckorna.
Ekonomi
2020-08-03

Ingen ökning av konkurser i juli

Under juli försattes 456 företag i konkurs, vilket är exakt samma antal som under motsvarande månad 2019. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Sammanlagt berördes drygt 900 anställda av konkurserna. Den värst drabbade regionen är Stockholms län och restaurangnäringen är den mest utsatta branschen, enligt ett pressmeddelande från Creditsafe.
Ekonomi
2020-08-03

Vinstras för brittisk bankjätte

Den brittiska bankjätten HSBC redovisar ett vinstfall på 65 procent under första halvåret, vilket var ett större ras än vad analytiker överlag hade räknat med. Resultatet för banken, som har en stor del av sin verksamhet i Asien, tyngs av omfattande avsättningar för kreditförluster och en nedskrivning av värdet på mjukvaror som HSBC äger.
Ekonomi
2020-08-03

Snabbt lyft för Kinas industri

Aktiviteten i Kinas tillverkningsindustri ökade i juli i den snabbaste takten på nästan ett decennium, enligt månadens inköpschefsindex från Caixin och Markit. Index steg till 52,8, från 51,2 i juni, vilket var den tredje ökningen i rad och det största lyftet sedan januari 2011. Skiljelinjen mellan tillväxt och tillbakagång anses gå vid 50.