Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tor-Arne Fredheim hälsar Admir Bajrovic välkommen

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bajrovic klar för Ljungskile

Ljungskile har värvat trollhättebördige Admir Bajrovic från holländska Nijmegen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Admir Bajrovic fyller 20 år i sommar och är ursprungligen från Trollhättan. Han har IFK Trollhättan som moderförening. Som 16-åring flyttade han till Nijmegen i Holland som ungdomsproffs. Han lyckades få förlängt och har det senaste året tillhört deras A-trupp. 

Men att en flytt till Ljungskile skulle vara ett steg tillbaka håller han inte med om.

– Absolut inte. Jag tror att det här är ett bra steg i min karriär och det känns jättebra. Jag har lärt mig mycket i Holland och det har lett till den spelare jag är idag, säger han.

Bajrovic har främst spelat som anfallare och stått för en hel del mål och poäng. Något han hoppas kunna bidra med även i LSK.

– Jag vill inte prata så mycket om mina styrkor, utan låter helst fotbollen tala. Men jag kan väl säga att jag är kylig i boxen och sätter mina chanser, säger han.

Efter en korsbandsskada som förstörde hans andra säsong i Nijmegen är Bajrovic nu tillbaka och fått lite speltid i A-laget, i form av två inhopp. Så sent som på måndagskvällen gjorde han mål för klubbens U23-lag.

Detta inför ögonen på Tor-Arne Fredheim som alltså reste till Holland under måndagen för att se honom spela match live. LSK-tränaren har tidigare fått tips och sett honom på video.

Han beskriver Admir Bajrovic som precis den spelartypen Ljungskile behöver, en djupledslöpande anfallare.

– Han är en smart spelare med ett spännande rörelsemönster. Han kommer att tillföra ytterligare en dimension till vårt anfallsspel, säger Fredheim.

Och kanske var resan till Holland det som fällde avgörandet för Admir Bajrovic, som kände sig smickrad av intresset från Ljungskile.

– Det är väl inte så vanligt att en svensk tränare åker så långt för att titta på en spelare, så det var en orsak till att jag skrev på.

Vill du återvända till proffslivet senare i karriären?

– Absolut. Det här är ett steg på vägen, och jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt i LSK. Lyckas man med det kan allt hända.

Admir Bajrovic befinner sig just nu i Holland där han håller på att packa i hop för en flytt hem till Sverige. Meningen är att han ska ansluta till Ljungskiles trupp under nästa vecka.

– De har en stark trupp. Jag följde laget en del i fjol när de var nära att gå upp. Nu vill jag vara med och skjuta dem till allsvenskan.