Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björnbär i buketten blev bröllopets röda tråd

Med björnbär i brudbuketten hittade Maria och Johan det perfekta tema de letade efter för blommorna till sitt bröllop.

Bröllopsdagen. Den stora dagen. Få dagar är så viktiga i ens liv, så fyllda med känslor och kärlek. Efter månader (och ibland år) av planering ska två människors liv bli ett. För Maria och Johan, som gifte sig i september 2017, blev de en dag de aldrig kommer glömma. Regn och rusk, kärlek och känslor. Och så björnbär. I brudens bukett alltså. 

– Det var Annica på Blomsterlandet som kom med idén att vi skulle ha björnbär i buketten. Kristina, som hjälpte mig binda den var supertaggad på idén och jag föll direkt för tanken. Och nu i efterhand är jag mer än överlycklig att vi gick på den vägen. Det har ju satt sina spår i folks minnen.

Redan dagen före Johan och Marias bröllop hade många av gästerna samlats för en dag fylld med aktiviteter och en kväll i trädgården vid sommarhuset på Skaftö.

– Då hade vi fått blomster levererat till oss i stora buketter vi själva kunde bygga små blomsterknippen med. Vi kände att vi ville ha en lite mer enkel och bohemisk känsla, men det gick ändå i samma rosa tema som skulle komma tillbaka dagen efter.

Huvudnumret – brudbuketten

För Maria var bröllopsdagen en dag som skulle planeras in i minsta detalj, helst lite mer planerat än så. Men det var enkelt att lämna över buketten till Kristina på Blomsterlandet. 

– Vi träffade Annica och Kristina på Blomsterlandet ungefär ett halvår innan vi skulle gifta oss för att planera. Både jag och min man uppskattar blomster väldigt mycket och då var det en sådan otrolig trygghet att kunna luta sig tillbaka och lita på deras proffsighet. 

Kristina Grund Robertsson är florist på Blomsterlandet sedan 19 år tillbaka och brinner verkligen för brudbuketter.

Kristina Grund Robertsson: ”En bröllopsbukett kan komma i många färger och former.”
Kristina Grund Robertsson: ”En bröllopsbukett kan komma i många färger och former.”

– Det är ju en så stor dag i livet och blommorna är en stor del i den dagen. Det skänker både glädje, visar upp personlighet och kan skicka signal om bröllopsparet är mer strikta, klassiska, stilrena eller busiga. Det är verkligen ett sätt att uttrycka sig på. Det går ju absolut trender i bröllopsbuketten, men den kan också vara jätte, jättepersonlig. 

Kristina tycker det är viktigt att lyckas hålla ihop den röda tråden i blomstret när man dukar upp för bröllop. Brudbuketten får gärna ta störst plats och så får resten följa därefter. 

– Oftast har ju man en corsage som matchar buketten eller om det sitter något blomster i håret, så brukar det följa. Det viktiga är att följa i samma färg och ha samma sorters blomster, sen kan mängden förändra sig lite. Och så får man inte glömma det gröna i buketten, om det kanske är gräs eller eukalyptus – se då till att även ha det uppdukat på bordet. Så kan man verkligen få en helhet, menar Kristina. 

För Maria och Johans del blev det björnbäret som fick följa med. 

– Både i Johans corsage och i dukningen på bordet.

Dagen efter grillfesten var det dags för bröllop mellan Maria och Johan. Blomstret kom levererat och alla inblandade sa ja.

– Vi gifte oss i en övergiven sjöbod i Grundsund mitt i spöregnet. Det var helt magiskt. 

Kastade du buketten? 

– Vet du vad? Det kommer jag faktiskt inte ens ihåg längre! Fast nä, det gjorde jag nog inte. Den va för fin för att kastas, skrattar Maria.