Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bohusläningen flyttar efter 135 år

Östergatan 18. Lägg det på minnet, för det blir Bohusläningens nya adress. Skylten på Bohusläningen-huset plockar vi ned och tar med oss till gamla Tiger-fabriken.

Bohusläningen har sedan grundandet år 1878 haft sina lokaler i kvarteret Hvitfeldt i centrala Uddevalla. Före andra världskriget började bygget av funkishuset med adress Norra Drottninggatan 19 där tidningen verkar sedan dess.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

För några år sedan sålde Bohusläningens ägare, Stampen-koncernen, alla fastigheter. Tidningen är alltså hyresgäst i huset, som är i behov av upprustning.

– Vi behöver mer ändamålsenliga och effektiva lokaler, så väl arbetsmässigt som ekonomiskt, säger Jan Tringe, som är ansvarig för flytten.

Tidningen kommer i december månad att börja flytta in lokaler i den gamla Tiger-fabriken i kvarteret Sinclair. Det blir nyrenoverade kontor på andra våningen som tidigare har använts av Högskolan Väst. Tidningen kommer att erbjuda samma service till besökare som tidigare.

– Tillgängligheten för besökare kommer att bli bättre, det är lättare att hitta parkering, konstaterar Jan Tringe.

Neonskylten, som är ett klassiskt landmärke i Uddevalla, kommer att monteras ned och flyttas till Sinclairhuset. Den kommer att monteras upp i hörnet som vetter mot korsningen Kungsgatan / Östergatan.

Tidningens närvaro i Uddevalla kommer alltså även i fortsättningen synas tydligt.